Objavljeno: 20. 03. 2019. , Ažurirano: 29. 04. 2019.

Vrijeme održavanja: 29.04.2019. - 30.04.2019.


Pozivamo vas na gospodarski forum u Bakuu i poslovne razgovore s azerbajdžanskim tvrtkama

U sklopu svečanog otvorenja Veleposlanstva Republike Hrvatske u Azerbajdžanu i službenog posjeta hrvatske potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić, Hrvatska gospodarska komora 29. travnja organizira posjet hrvatskoga gospodarskog izaslanstva Azerbajdžanu.

Republika Azerbajdžan zemlja je s rastućim gospodarstvom i stabilnom stopom BDP-a, otvorena suradnji i jačanju gospodarskih odnosa s europskim tvrtkama.

Iako glavno bogatstvo Azerbajdžana leži u bogatim nalazištima nafte i prirodnog plina, mnogo se ulaže i u razvoj ostalih gospodarskih grana, pri čemu se zahvaljujući povoljnim klimatskim uvjetima ističe poljoprivredno-prehrambeni sektor, ali i brodogradnja, graditeljstvo, elektroindustrija te ostale grane gospodarstva.

Uz energente, zemlja je bogata i velikim količinama rudnih bogatstava, osobito željezom, aluminijem i obojenim metalima.

Perspektivna područja za jačanje trgovinskih i općenito gospodarskih odnosa, uz navedene sektore, još su i kemijska industrija, farmaceutika, IT sektor, strojogradnja (poljoprivredna mehanizacija i razminiranje) te turizam.

Ovim se posjetom hrvatskim tvrtkama pruža mogućnost pobližeg upoznavanja s poslovnim prilikama na azerbajdžanskom tržištu te pronalaska potencijalnih poslovnih partnera, a svoj interes za sudjelovanje možete potvrditi popunjavanjem online prijavnice u nastavku.

Astana.jpg

Izvor: https://pixabay.com

Dan nakon otvorenja Veleposlanstva Republike Hrvatske u Azerbajdžanu, potpredsjednica Vlade i ministrica Vanjskih u europskih poslova RH, Marija Pejčinović Burić, svečano će otvoriti i Veleposlanstvo RH u Kazahstanu, u glavnom gradu Nursultanu.