Posjet djelatnika ŽK Šibenik Poljoprivrednoj zadruzi Primošten Burni

HGK / ŽK Šibenik
Marina Torić i Davor Antica razgovaraju o znakovima Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko
U petak, 30. rujna, viši stručni suradnik Županijske komore Šibenik Davor Antica posjetio je Poljoprivrednu zadrugu Primošten Burni, gdje se sastao s tehnologinjom proizvodnje maslinovog ulja i kiseloga kupusa Marinom Torić.

PZ Primošten Burni osnovana je 1946. godine, a osnovne  djelatnosti su prerada maslina i proizvodnja kiseloga kupusa. Godišnje preradi oko 1.000 tona maslina s područja Primoštena, od kojih se u novoobnovljenoj uljari dobivaju visokokvalitetna ulja.

Kupus se prerađuje dvaput godišnje i od ukupno prerađenih oko 500 tona kupusa, proizvede se oko 25% kiseloga u glavicama, a ostatak u rezancima.

Uz preradu poljoprivrednih proizvoda, Zadruga ima u vlasništvu prodavaonicu građevinskoga materijala.  

U PZ Primošten Burni zaposleno je 13 radnika. Poslovni im je plan zadržati dosadašnju proizvodnju te plasirati na tržište novi proizvod – kiselu ljutiku.


Marina Torić, tehnologinja proizvodnje u PZ Primošten Burni.JPG

Marina Torić, tehnologinja proizvodnje u PZ Primošten Burni; Izvor: HGK; Snimila: ŽK Šibenik.

Viši stručni suradnik Davor Antica predstavio je Marini Torić projekt vizualnog označavanja hrvatskog proizvoda koji je HGK pokrenula 1995. godine, oznake Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko. Gđa Torić smatra da je to zaista važno te će razmotriti mogućnost isticanja oznaka Hrvatska kvaliteta i  Izvorno Hrvatsko na svojim proizvodima. Pohvalila je akcije Kupujmo hrvatsko, na kojima redovito sudjeluju od samoga početka i koje im, osim prodaje proizvoda, dodatno pridonose promociji Zadruge. Izrazila je zadovoljstvo susretom i naglasila dugogodišnju dobru suradnju s HGK i ŽK Šibenik.

Kontakti

  • Davor Antica Viši stručni suradnik Tel: +385 22 311602 Email: dantica@hgk.hr