Bjelorusko izaslanstvo u HGK - ŽK Rijeka

Vrijeme održavanja: 26.05.2017.

Zamjenik ministra vanjskih poslova Republike Bjelorusije Oleg Kravčenko i veleposlanica Republike Bjelorusije u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Beču Alena Kupčina u Rijeci su se, 26. svibnja, susreli s predstavnicima tvrtki koje posluju ili namjeravaju ostvariti gospodarsku suradnju na području Republike Bjelarusije te ih upoznali s novim mogućnostima razvoja poslovnih i gospodarskih veza.

Bilo je riječi i o pripremama za organizaciju poslovnog foruma za hrvatske i bjeloruske tvrtke koji će se održati u Minsku ove jeseni.  Sastanku su prisustvovale hrvatske tvrtke s područja Primorsko-goranske županije Jadran galenski laboratorij d. d., Vargon d. o. o., Rijekatank d. o. o.  te tvrtke iz drugih područja Hrvatske koje već dulje rade na bjeloruskom tržištu, poput STSI-a d. o. o., Montinga d. o. o. iz Zagreba i Bernarde d. o. o. iz Nedelišća. Prisustvovao je i ravnatelj Lučke uprave Zadar koji se osvrnuo na iskustva u suradnji s ovim tržištem kao bivši direkotr SAS-a Zadar. Hrvatske tvrtke prenijele su iskustva poslovanja na ovom tržištu te su se osvrnule na kontinuirano poboljšanje uvjeta poslovanja, odnosno na procese otvaranja tržišta.

Predsjednik ŽK Rijeka Vidoje Vujić novi je počasni konzul Republike Bjelarusije u Primorsko-goranskoj županiji te će izaslanstvo također održavati sastanke u Gradu Rijeci, zajednički s Primorsko-goranskom županijom, a i u Počasnom konzulatu sa sjedištem u Rijeci, na adresi Bartola Kašića  5/2 u Rijeci.

 

 

Kontakti

  • Elizabeta Margitić Mihelec Viši stručni suradnik Tel: +385 51 209 138 Email: emargitic@hgk.hr