Vrijeme održavanja: 21.10.2019.

Objavljeno: 09. 10. 2019. , Ažurirano: 09. 10. 2019.

Hrvatska gospodarska komora organizira seminar Aktualne izmjene poreznih propisa, pružanje prekograničnih usluga te podsjetnik na završni račun, u ponedjeljak, 21. listopada, od 9 do 13 sati u HGK – Županijskoj komori Sisak, na adresi Kranjčevićeva 16.

Na seminaru će se govoriti o izmjenama u porezu na dohodak odnosno o neoporezivom iznosu za obrok radnika, plaćanju troškova smještaja radnika te o novim iznosima dnevnica u tuzemstvu. Govorit će se i o najavama promjena poreznih propisa, ali i o dohotku iz inozemstva – kako se uračunava porez plaćen u inozemstvu te obvezi prijavljivanja dohotka iz inozemstva. Bit će riječi i o obračunu PDV-a na prekogranične usluge odnosno kada treba imati PDV ID i kada je fizička osoba/građanin dužna registrirati se za PDV. Na seminaru će biti riječi i o pripremama za izradu završnih izvještaja te poreznih prijava za 2019. godinu.

Seminar je besplatan za članice HGK. Predavač je ovlašteni porezni savjetnik Ivan Čevizović.

Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti online obrascem u nastavku najkasnije do petka, 18. listopada, odnosno do popunjenja kapaciteta dvorane.

Kontakt-osoba u Županijskoj komori Sisak jest Kristina Grabovica (telefon: 044/522-322, elektronička adresa: kgrabovica@hgk.hr).