Objavljeno: 22. 05. 2020. , Ažurirano: 25. 05. 2020.

Od sredine idućeg tjedna na snagu stupaju nove preporuke i mjere za organizaciju skupova, prema kojima će se u zatvorenim prostorima omogućiti okupljanje do 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima do 300 posjetitelja. U njihovom kreiranju, u suradnji s ostalim strukovnim udruženjima, aktivno je sudjelovalo i Udruženje hotelijera HGK te komorska Zajednica poslovnog turizma.

„Raduje nas da su uvaženi naši apeli jer ovo ublažavanje mjera znači da se kongresna industrija, kao bitan segment našeg turizma i gospodarstva, vraća u život“, istaknula je predsjednica Zajednice poslovnog turizma HGK Jasmina Bilać.

Odmah nakon najave o ublažavanju mjera, Josipa Jutt Ferlan, predsjednica Udruženja hotelijera HGK i direktorica Zagreb City Hotelsa, najavila je da će za agencije i organizatore događanja koji su članovi Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma (HUPKT) i Zajednice poslovnog turizma HGK organizirati prvi postkorona edukativni MIM (Meeting Industry Meeting).

„Riječ je o edukativnom druženju tijekom kojeg ćemo na konkretnim primjerima pokazati kako organizirati hotelsko poslovanje u skladu s propisanim mjerama HZJZ-a“, pojasnila je Jutt Ferlan, dodavši kao će se skup održati u Hilton Garden Inn hotelu koji je dio Zagreb City Hotels grupacije.

MIM je zakazan za četvrtak, 28. svibnja, u 15 sati, a za članove Zajednice poslovnog turizma HGK i HUKPT izvan Zagreba koji žele prisustvovati druženju domaćini su ponudili i besplatan smještaj u svojim hotelima i apeliraju da se gosti pridržavaju propisanih mjera o udaljenosti i dezinfekciji ruku.