Pomoć pri izvozu

Besplatni info telefon 0800 1852

Potpora za nova tržišta

Za vas pronalazimo potencijalne inozemne poslovne partnere – naša nova usluga je Poduzetnik-izvoznik (pružamo vam indvidualiziranu potporu za izlazak na nova tržišta i pronalaženje novih inozemnih partnera). Pošaljite nam zahtjev za popisom izravnih kontakata potencijalnih partnera, za informacijama i analitičkim prikazima gospodarstava ciljanih tržišta i/ili za prilagođenim detaljima o otvorenim javnim natječajima.

Informacije o stranim tržištima

Pružamo vam informacije i analizu gospodarsko-političke situacije na inozemnim tržištima za koje ste zainteresirani. Predlažemo vam potencijalna tržišta za plasman vaših roba i usluga.

Sajmovi i delegacije

Organiziramo i sufinanciramo vaše nastupe na sajmovima i izložbama u zemlji i inozemstvu (2013. godine HGK je organizirala nastupe na 245 sajmova). Za vas organiziramo poslovne sastanke i poslovne razgovore s potencijalnim domaćim i inozemnim partnerima (2013.: 153 poslovne delegacije sa 1727 sudionika).

Međunarodni natječaji

Informacije o inozemnim javnim natječajima (tenderima), nakon što odaberete robu ili usluge koje nudite, stižu izravno u vašu e-poštu.

Informacije i potvrde za izvoz

Pružamo vam informacije o izvoznoj i uvoznoj dokumentaciji i inozemnom poreznom sustavu. Umrežavamo vašu tvrtku na ciljanom tržištu. Posredujemo pri izradi viza za poslovne partnere naših članica.

Sufinanciramo prijave na EU projekte

Jednokratno vam dodjeljujemo po 10.000 kuna za sufinanciranje izrade prijavne dokumentacije za projekte sufinancirane iz europskih fondova.

Katalog investicijskih projekata

Identificiramo ulagačke mogućnosti i promoviramo investicijski potencijal RH.

Potvrde i certifikati za izvoz

Izdajemo potvrde i certifikate potrebne za vašu internacionalizaciju.

Europska poduzetnička mreža

Nacionalni smo koordinator Europske poduzetničke mreže EEN, koja pomaže malim i srednjim tvrtkama da maksimalno iskoriste EU tržišta.

Internacionalno zastupanje interesa

Artikuliramo vaše interese na nacionalnoj, europskoj i međunarodnoj razini (HGK je članica brojnih međunarodnih asocijacija – Eurochambres, međunarodnih komora ICC, mediteranskih komora ASCAME).

Međunarodno lobiranje

Lobiramo putem naših predstavništava u Bruxellesu i Moskvi te članstva u pojedinim gospodarskim udruženjima.