Pomoć pri izvozu

Besplatni info telefon 0800 1852

Potpora za nova tržišta

Za vas pronalazimo potencijalne inozemne poslovne partnere – naša nova usluga je Poduzetnik-izvoznik (pružamo vam indvidualiziranu potporu za izlazak na nova tržišta i pronalaženje novih inozemnih partnera). Pošaljite nam zahtjev za popisom izravnih kontakata potencijalnih partnera, za informacijama i analitičkim prikazima gospodarstava ciljanih tržišta i/ili za prilagođenim detaljima o otvorenim javnim natječajima.

Informacije o stranim tržištima

Pružamo vam informacije i analizu gospodarsko-političke situacije na inozemnim tržištima za koje ste zainteresirani. Predlažemo vam potencijalna tržišta za plasman vaših roba i usluga.

Sajmovi i delegacije

Organiziramo i sufinanciramo vaše nastupe na sajmovima i izložbama u zemlji i inozemstvu (2013. godine HGK je organizirala nastupe na 245 sajmova). Za vas organiziramo poslovne sastanke i poslovne razgovore s potencijalnim domaćim i inozemnim partnerima (2013.: 153 poslovne delegacije sa 1727 sudionika).

Međunarodni natječaji

Informacije o inozemnim javnim natječajima (tenderima), nakon što odaberete robu ili usluge koje nudite, stižu izravno u vašu e-poštu.

Informacije i povrde za izvoz

Pružamo vam informacije o izvoznoj i uvoznoj dokumentaciji i inozemnom poreznom sustavu. Umrežavamo vašu tvrtku na ciljanom tržištu. Posredujemo pri izradi viza za poslovne partnere naših članica.

Katalog investicijskih projekata

Identificiramo ulagačke mogućnosti i promoviramo investicijski potencijal RH.

Potvrde i certifikati za izvoz

Izdajemo potvrde i certifikate potrebne za vašu internacionalizaciju.

Europska poduzetnička mreža

Nacionalni smo koordinator Europske poduzetničke mreže EEN, koja pomaže malim i srednjim tvrtkama da maksimalno iskoriste EU tržišta.

Internacionalno zastupanje interesa

Artikuliramo vaše interese na nacionalnoj, europskoj i međunarodnoj razini (HGK je članica brojnih međunarodnih asocijacija – Eurochambres, međunarodnih komora ICC, mediteranskih komora ASCAME).

Međunarodno lobiranje

Lobiramo putem naših predstavništava u Bruxellesu, Narodnoj Republici Kini, Republici Srbiji i u Ruskoj Federaciji te Ureda u Mostaru i članstva u pojedinim gospodarskim udruženjima.