Objavljeno: 05. 05. 2020. , Ažurirano: 05. 05. 2020.

Krapinsko-zagorska županija je u suradnji s HGK – ŽK Krapina i županijskom Obrtničkom komorom osigurala donaciju zaštitne opreme (maski, vizira, rukavica i dezinficijensa) za lokalne tvrtke.

"Ovo je skromna pomoć onima koji su počeli raditi i koji će ponovno morati investirati u zaštitnu opremu, a nisu imali nikakvih prihoda u proteklom razdoblju. Nadam se da ćemo svi zajedno naći dobar put da županijsko gospodarstvo vratimo na razinu iz 2019. godine jer će ove godine biti zamjetan pad. Svi ćemo osjetiti recesiju, zato moramo staviti glave skupa i vjerujem da ćemo iznaći načina da se 2020. godina korektno završi i da kriza ne traje predugo", istaknuo je predsjednik HGK – ŽK Krapina Josip Grilec.

Ukupno je donirano gotovo 27.000 tisuća maski, 35.000 rukavica, 600 vizira i 600 litara dezinfekcijskog sredstva, a svakog će tjedna još dodatnih 500 vizira biti pripremljeno za komore.

Župan Željko Kolar je kazao kako je najbitnije očuvanje radnih mjesta i nastavak razvoja gospodarstva županije koje će, prema njegovim procjenama, pasti manje od državnog prosjeka, ali ipak osjetno. "Za travanj je zabilježen pad prihoda od poreza na dohodak od 19 posto, što je na mjesečnoj razini oko 850 tisuća kuna, a ako bi se nastavio taj trend, u osam mjeseci izgubili bismo sedam milijuna izvornih prihoda. Morat ćemo dobro posložiti prioritete kako bismo sve projekte koje smo zacrtali mogli i dovršiti u ovoj godini ili ih barem ne otkazati. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti", naglasio je Kolar, dodavši da će, zajedno s komorama, analizirati stanje iz mjeseca u mjesec i donositi odluke koje će za gospodarstvo biti najpovoljnije.