Vrijeme održavanja: 10.04.2018. - 14.04.2018.

Objavljeno: 10. 04. 2018. , Ažurirano: 11. 04. 2018.

Poduzetnici iz  Koprivničko-križevačke županije predstavljaju se ovaj tjedan na 21. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2018. u organizaciji  ŽK Koprivnica.

Organiziranje zajedničkog izlaganja na mostarskom sajmu nastojanje je ŽK Koprivnica da svojim članicama omogući predstavljanje proizvoda i usluga na ovom značajnom tržištu za naše gospodarstvo, produbljivanje gospodarskih veza u skladu sa svojom misijom promotora gospodarstva Koprivničko-križevačke županije. Osim Njemačke i Italije, tržište Bosne i Hercegovine najvažnije je izvozno tržište za poduzetnike iz Koprivničko-križevačke županije.

Na zajedničkom izložbenom prostoru predstavljaju se Podravka, Radnik, Lasselsberger-knauf, Hangar18, Vemo trade, 30-ak izlagača poduzetnika i obrtnika iz Koprivničko-križevačke županije koji su prisutni ili žele plasirati svoje proizvode i usluge na tržište BiH.

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2018. najveća je i najznačajnija sajamska manifestacija u BiH, a održava se od 10. do 14. travnja u Slobodnoj zoni Hercegovina. Ovogodišnja je zemlja partner mostarskog sajma Republika Srbija, a predstavlja se više od 800 izlagača iz dvadesetak zemalja. U okviru sajma održat će se i dvije podsajamske manifestacije Sajam turizma i Sajam knjige i grafičke industrije te brojne tematske konferencije, forumi, stručni skupovi i B2B razgovori.

Nakon svečanosti otvorenja sajma, premjer RH Andrej Plenković, predsjednik HGK Luka Burilović i izaslanstvo visokih dužnosnika posjetili su izložbeni prostor Podravke i ŽK Koprivnica, gdje su ih dočekali domaćini, župan koprivničko-križevački Darko Koren, predsjednik ŽK Koprivnica Mirko Habijanec i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

Zajedničko predstavljanje gospodarstva Koprivničko-križevačke županije podržali su Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Koprivničko-križevačka županija i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.