Vrijeme održavanja: 06.05.2016.

Objavljeno: 06. 05. 2016. , Ažurirano: 14. 09. 2016.

U petak, 6. svibnja, u Gradskoj upravi Virovitica, održao se radni sastanak Plan razvoja širokopojasne infrastrukture u područjima bez infrastrukture širokopojasne mreže sljedeće generacije i bez dovoljno komercijalnog interesa, za maksimalno povećanje socijalne i ekonomske dobrobiti, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

U ime Grada Virovitice sastanku je prisustvovao gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima, dok su prijedlog međukomorske suradnje na ICT projektu širokopojasnog interneta predstavljali Franjo Jović, predstavnik osječkoga Elektrotehničkog fakulteta, i predstavnici Komore Zagreb – voditelj odsjeka informatike Zdravko Čizmar i stručni referent Sektora za industriju i IT Alexander Friedman te direktor Županijske komore Virovitica Milan Vanđura.

Cilj je sastanka uvođenje modela širokopojasnog Internetu na području Slavonije, u svrhu razvoja gospodarstva i dobrobiti zajednice. Ostvarenjem ovog projekta grad Virovitica i okolne općine imat će jednake mogućnosti kao i najveći hrvatski gradovi, kada je u pitanju brzina internetskog prometa.