Vrijeme održavanja: 19.02.2020.

Objavljeno: 12. 02. 2020. , Ažurirano: 12. 02. 2020.

Radionica Pametna rasvjeta za pametne gradove (Smart Lighting for Smart Cities) održat će se u srijedu, 19. veljače, u 10 sati, u Županijskoj komori Zadar, na adresi Špire Brusine 16. Ovo promicanje energetske učinkovitosti javne i ostale rasvjete prvenstveno je namijenjeno nositeljima planiranja javne rasvjete te projektantima i instalaterima javne rasvjete.

Radionicu će voditi stručnjaci iz tvrtki Detas d.o.o. i Open Way d.o.o. iz Pakraca. Cilj je predstaviti mogućnosti koje institucijama javnog, civilnog, ali i privatnog sektora stoje na raspolaganju, a vezano uz povećanje kvaliteta javne rasvjete uz smanjenje potrošnje električne energije, unapređenje i povećanje energetske efikasnosti, smanjenje svjetlosnog zagađenja, korištenje novih tehnologija te potencijalno korištenje tehnologija za pametne gradove.

Predstavit će se proizvodni portfelj grupacije Detas po tržišnim grupama, Smart City tehnologija za pametne gradove te modeli financiranja javne rasvjete. Za kraj je predviđena otvorena rasprava i, po potrebi, pojedinačni razgovori sa zainteresiranim sudionicima radionice. Očekivano trajanje radionice je oko dva sata. Sudjelovanje je besplatno, a online prijave se prihvaćaju do popunjenosti dvorane.

Program