U e-savjetovanju je moguće sudjelovati do 5. srpnja 2018.

Objavljeno: 18. 06. 2018. , Ažurirano: 18. 06. 2018.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta pokrenulo je e-savjetovanje sa zainteresiranom javnošću za EU natječaj Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2.

Ovaj Poziv pokrenut je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Prioritetne osi 3 – Poslovna konkurentnost, Investicijskog prioriteta 3d Podupiranje kapaciteta MSP-ova za rast na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i uključivanje u inovacijske procese. Poziv je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Natječaj je namijenjen mikro, malim i srednji poduzećima prema Uredbi 651/2016 (Prilog I Uredbe). 

Ovim Pozivom planira se jačanje međunarodne konkurentnosti MSP-ova na stranim tržištima, olakšavanjem predstavljanja njihovih proizvoda i usluga međunarodnim potencijalnim poslovnim partnerima u inozemstvu i uvođenja proizvoda na novo, inozemno tržište te povećanja mogućnosti poslovne suradnje s partnerima na stranim tržištima.

Savjetovanje omogućuje svim potencijalnim prijaviteljima da svojim prijedlozima pridonesu kvaliteti natječajne dokumentacije. U procesu savjetovanja možete sudjelovati putem poveznice. Rok za dostavu komentara o predloženom tekstu EU natječaja je 5. srpnja.