Objavljeno: 08. 06. 2018. , Ažurirano: 14. 01. 2021.


Na inicijativu članica koje se bave trgovinom automobilskim dijelovima u RH i koje su bile zainteresirane za strukovno Udruživanje HGK, na plenarnoj sjednici osnovana je Zajednica nezavisnih trgovaca automobilskim dijelovima.

Za predsjednika Zajednice izabran je predsjednik uprave tvrtke Tokić Ivan Gadže, za zamjenika direktor tvrtke Inter cars Robert Antončić,  za dopredsjednike direktor tvrtke Vulkal Željko Kalečak, predsjednik uprave tvrtke Auto Krešo Goran Vujasinović  i direktor tvrtke VG auto dijelovi Dubravko Ivaci. 

„U daljnjem radu očekujem još veći odaziv svih koji su zainteresirani sudjelovati u radu ove zajednice, a u cilju poticanja tržišnog natjecanja, razvijanja dobrih poslovnih običaja i unapređenja razvoja ove grane gospodarstva kroz zastupanja interesa članica pred državnim tijelima“, poručio je Gadže te istaknuo kako je upravo bolje strukovno obrazovanja i jača inicijative svih gospodarstvenika okupljenih u ovu zajednicu, jedan od prioriteta koji su nužni za razvoj ove grane. „Svi smo članice HGK, a ovisno o tome koliko ćemo se zajednički zauzeti za rješavanje svojih problema toliko ćemo rezultata postići. Uvijek su interesi neke grupacije bolje zastupani kroz instituciju Hrvatske gospodarske komore nego kad svaki gospodarstvenik nastupa samo u svoje ime,“ poručio je Gadže. 

Pomoćnik direktora Sektora za trgovinu Hrvoje Paver istaknuo je pak kako ova grana gospodarstva zapošljava više od 3500 ljudi u 786 tvrtki s ukupnim godišnjim prometom od gotovo 4 milijarde kuna te je stoga nužno kvalitetno zastupati interese ove Zajednice.

Poslovni tajnik: Hrvoje Paver

Za predsjednika izabran predsjednik Uprave tvrtke Tokić Ivan Gadže
Izvor: HGK