Objavljeno: 25. 05. 2018. , Ažurirano: 25. 05. 2018.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Rijeka 24. svibnja održana je konstituirajuća sjednica Strukovne skupine djelatnosti upravljanja zgradama i nekretninama HGK – ŽK Rijeka. Za predsjednika Strukovne skupine jednoglasno je izabran Tomislav Štimac, direktor tvrtke Rijeka stan d. o. o., za zamjenika predsjednika izabrana je Dolores Bučić, direktorica tvrtke ST.S. Centaroprema d. o. o., a izabrano je i pet članova Vijeća Strukovne skupine.

Način rada te strukovne skupine definiran je na sjednici usvojenim Poslovnikom o radu Strukovne skupine djelatnosti upravljanja zgradama i nekretninama. Članice se udružuju radi promicanja i zaštite zajedničkih interesa te razvoja svoje djelatnosti. U ostvarivanju tog cilja Strukovna skupina surađivat će s matičnim Udruženjem na razini Hrvatske gospodarske komore, sudjelovati u radnim skupinama te raspravljati o pitanjima važnim za članice.

Nakon konstituiranja Strukovne skupine, predstavnik tvrtke Rumat d. o. o. Dragan Živković predstavio je projekt ugradnje dizala u postojeće objekte na primjeru zgrade u Krešimirovoj 36, prve višekatnice u Rijeci s naknadno ugrađenim liftom.