Objavljeno: 14. 06. 2017. , Ažurirano: 19. 06. 2017.

Vrijeme održavanja: 19.06.2017.


Na plenarnoj sjednici Strukovne grupacije prehrambeno-prerađivačke industrije, održanoj 19. lipnja u ŽK Split, za predsjednicu je izabrana Lada Karninčić, direktorica tvrtke Trenton d. o. o. Gizdavac, a  za zamjenike Paško Šuto, direktor tvrtke ŠM-Čubrić d. o. o. Zmijavci, te Mijo Žižić, direktor tvrtke Badanj-komerc d. o. o. iz Brštanova.

Prisutnima su predstavljene aktivnosti i usluge HGK te mogućnosti koje su članicama na raspolaganju putem ove Strukovne grupacije koja po NKD-u 2007. obuhvaća djelatnosti C10 Proizvodnja prehrambenih proizvoda i C11 Proizvodnja pića (izuzev vina i piva).

Cilj udruživanja gospodarskih subjekata u prehrambenoj-prerađivačkoj industriji u pripadajući institucionalni oblik pri ŽK Split strukovno je povezivanje članica za potrebe rješavanja aktualne problematike, predstavljanja i zastupanja usuglašenih stajališta prema resornim ministarstvima i institucijama, ali i aktivnosti na promociji i podizanju svijesti o važnosti i kvaliteti hrvatskoga prehrambenog sektora.