Vrijeme održavanja: 30.03.2021.

Objavljeno: 17. 03. 2021. , Ažurirano: 18. 03. 2021.

Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Međunarodnom trgovačkom komorom (ICC), ICC Centre of Entrepreneurship i Mind the Bridge, s velikim zadovoljstvom vas pozivaju na  besplatnu online radionicu Corporate Startup Stars Awards – Road to 2021 Edition, koja će se održati u utorak, 30. ožujka, u 14:00 sati, putem platforme MS Teams.

Ova online radionica je prilika za korporativne inovatore da procijene svoju otvorenu inovacijsku strategiju i plan, pripreme prijavu za izdanje ovogodišnjih nagrada te se pridruže ekskluzivnoj mreži Corporate Startup Stars.

O Nagradama

Suradnja između korporacija i startupova, ako je pravilno provedena, može rezultirati ogromnom obostranom koristi.

Corporate Startup Stars Awards održava se od 2016. godine i cilj mu je prepoznavanje najaktivnijih korporacija u otvorenim inovacijama na svjetskoj razini. Nagrade obuhvaćaju širok raspon aktivnosti, od startup akceleratora do nabave, ulaganja i akvizicija. Tvrtke koje su prepoznate kao Corporate Startup Stars i Open Innovation Challengers stječu međunarodno priznanje kao pioniri i uzori drugim tvrtkama. Nagrađene tvrtke su one koje su učinile dodatni iskorak kako bi uspostavile obostrano korisna partnerstva sa startupovima – bilo putem nabave / licenciranja / partnerstva, akceleratora, izravnih ulaganja, akvizicija ili drugih namjenskih internih programa.

Ocjenjivanjem koordinira Prosudbeno povjerenstvo i ono se temelji na paketu informacija koje tvrtke sudionice dostavljaju.

Nagrade su jedna od vodećih inicijativa u okviru programa "Povećanje broja startupova" ICC-jevog Centra za poduzetništvo.

Nagrade su važna prilika za korporativne inovatore da:

 • usporede svoje otvorene inovacijske aktivnosti sa 'zvijezdama korporativnih startupova' (prema zemljopisnom i/ili industrijskom sektoru);
 • steknu razumijevanje najbolje prakse otvorenih inovacija;
 • dobiju prilagođeno izvješće s uvidima u to kako poboljšati svoje otvorene inovacijske prakse;
 • njihov trud bude nagrađen međunarodnom nagradom.

Na ovoj radionici će vam, uoči postupka prijave za nagrade, iste biti predstavljene te ćete moći od stručnjaka svjetske klase čuti o otvorenim inovacijskim trendovima i najboljim praksama globalnih inovacijskih lidera.

Program

14:00 – 14:05 ICC-MTB Partnership: Overall context, strategy and goals  

 • Julian Kassum, Global Partnerships and Development Director, ICC / Gabriel Petrus, Global Partnerships and Development Deputy Director

14:05 – 14:20 Intro and presentation of the opportunity

 • Representatives from local Chambers (Croatia, Macedonia, Georgia, Armenia)

14:20 – 15:10 Open Innovation Trends and Best Practices by Global Innovation Leaders

 • Alberto OnettiMind the Bridge Chairman

          - International Scouting: How To

          - Open Innovation Readiness

          - Presentation of Corporate Startup Stars Awards 2021

          - How to apply, Deadlines, Tips 

15:10 – 15:30 Q&A

Radni jezik: engleski jezik

Prijave:

 • sudjelovanje je besplatno
 • prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice u nastavku
 • nakon što se prijavite, dobit ćete upute za povezivanje na online radionicu
 • rok prijave sudionika: ponedjeljak, 29. ožujka, do 14:00 sati 

Osoba za kontakt

 • za sva dodatna pitanja o organizaciji ove online radionice možete se obratiti Ani Marguerite Tomulić, u Tajništvu ICC-ja Hrvatska (e-adresa: atomulic@hgk.hr; tel.: 01/ 4561-553).