Izvor: skmer.hr

Online predstavljanje programa treninga za kuhare na turističkim brodovima


Objavljeno: 18. 02. 2021. , Ažurirano: 19. 02. 2021.


Online predstavljanje programa treninga za kuhare na turističkim brodovima Brodska kuhinja – od nabave, preko dnevnih jelovnika do kapetanove večere održat će se u utorak, 23. veljače, u 13 sati

Predstavljanje organizira Kuharska akademija Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), u suradnji s HGK – Županijskom komorom Split.

Kuharska akademija ŠKMER-a etablirani je organizator treninga za brodske kuhare, a cilj je predstavljanja pružiti zainteresiranima sve potrebne informacije o treningu putem direktnog razgovora s organizatorom.

Program treninga, koji se održava od 1. do 5. ožujka, predstavit će voditeljica Kuharske akademije ŠKMER-a Alma Harašić Bremec.

Ovogodišnji intenzivni trening za kuhare na turističkim brodovima vodit će Damir Tomaš, nagrađivani šef kuhinje makarskog hotela Meteor, koji je veći dio iznimno bogate karijere proveo u brodskim kuhinjama od jedrenjaka do cruisera, a s polaznicima će pripremati više desetaka mediteranskih jela, pa i s utjecajima svjetskih kuhinja.

"Gosti koji su iz dana u dan sve zahtjevniji, žele doživjeti zemlje i gradove i preko tanjura i čaša, osjetiti posebnosti i tisućljetnu povijest ovog dijela Mediterana. Kako bi se ispoštovali njihovi zahtjevi, a uvažavajući specifičnosti uvjeta brodske kuhinje, i ove godine pripremili smo edukaciju krojenu po mjeri svakog polaznika. Trening obuhvaća i pripremu po posebnim prehrambenim zahtjevima gostiju kao što su bezglutenski, lactose free i vegetarijanski obroci, pa i sve segmente nabave za brodsku kuhinju te pisanje jelovnika, organizacije rada, do praćenja posebnih trendova u skladu s mogućnostima dobavljača", poručuju povodom predstojećeg treninga iz ŠKMER-a.

Više informacija o samom treningu Brodska kuhinja nalazi se OVDJE a prijave na treninge su moguće na POVEZNICI.

Zainteresirani za online predstavljanje treninga trebaju se prijaviti prijavnicom u nastavku teksta do ponedjeljka, 22. veljače, u 14 sati, nakon čega će svi prijavljeni dobiti poveznicu za sudjelovanje na prezentaciji. Dodatne informacije o prezentaciji u ŽK Split možete dobiti od Nataše Bušić (E-mail: nbusic@hgk.hr, tel. 021 / 321-118).