Online HACCP radionica o sigurnosti hrane, 13. veljače


Objavljeno: 15. 01. 2024. , Ažurirano: 13. 02. 2024.


Odjel za obrazovanje Hrvatske gospodarske komore organizira online HACCP* radionicu, koja će se održati u utorak, 13. veljače, u 10 sati. 

Na radionici će sudionicima biti predstavljeni propisani uvjeti u području sigurnosti hrane i objašnjene obveze subjekata u poslovanju s hranom. U praktičnom će dijelu sudionici biti upoznati s načinima udovoljavanja propisanim uvjetima te s primjerima iz prakse radi izrade ili kontrole usklađenosti vlastitih sustava upravljanja sigurnošću hrane temeljenih na HACCP načelima. 

HACCP radionica namijenjena je svim subjektima u poslovanju s hranom, voditeljima i članovima HACCP tima koji u praksi uspostavljaju, provode i održavaju sustav sigurnosti hrane kao propisanu obvezu povezanu s odredbama Zakona o hrani te svima zainteresiranima koji na bilo koji način sudjeluju u provedbi toga zakonskoga okvira u proizvodnji, preradi ili distribuciji hrane u prehrambenom lancu.

Predavači na HACCP radionici su Zrinka Dugonjić Odak i Vlatka Tomašić.

Za poslovne subjekte koji plaćaju članarinu HGK, sudjelovanje je uključeno u članarinu, dok je za tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK, obrte i druge nečlanice cijena 60 EUR + PDV po polazniku.

Prijava sudjelovanja je obavezna putem  Digitalne komore najkasnije do petka, 9. veljače, do 12 sati. 

 

Upute za prijavu na edukaciju:

  • Molimo da se svaki polaznik prijavljuje zasebno i sa svoje e-adrese kako bismo nakon završene edukacije mogli dostaviti elektroničku potvrdu o sudjelovanju.
  • Prilikom prijave, u napomeni možete postaviti pitanje kako bi se predavači mogli bolje pripremiti za odgovore. 
  • Ukoliko već niste prijavljeni na platformi Digitalna komora, a na edukaciju se želite prijaviti kao poslovni subjekt, molimo da nam se obratite na mail obrazovanje@hgk.hr
  • Molimo da u upitu navedete svoje kontakt podatke (telefon/mobitel i e-mail) kako bismo Vas mogli kontaktirati u što kraćem roku.
  • Nakon što se prijavite kontaktirat će vas Odjel za obrazovanje HGK i putem e-pošte vam dostaviti predračun. 
  • Ako ste se u Digitalnoj komori prijavili kao fizička osoba, predračun/račun glasit će na fizičku osobu, a ako ste se prijavili u Digitalnoj komori kao poslovni subjekt, predračun/račun glasit će na poslovni subjekt. Profil korisnika u Digitalnoj komori možete mijenjati na vrhu stranice s desne strane klikom na ikonicu uz Vaše ime ili se obratite organizatoru edukacije kako bi spojili Vaš račun s poslovnim subjektom.
  • Predračun/račun bit će dostavljen osobi koja se prijavila na edukaciju putem Digitalne komore. 
  • Molimo vas da nam javite ako odustanete od sudjelovanja na radionici nakon što ste se već prijavili kako bismo oslobodili prostor za one koji žele sudjelovati.

 

UVJETI OTKAZIVANJA:

Polaznicima koji plate kotizaciju, a neće moći sudjelovati, potpuni povrat kotizacije bit će moguć samo ako najave svoje otkazivanje na e-adresu obrazovanje@hgk.hr, najkasnije do petka 9. veljače u 12 sati. Nakon tog roka, povrat novca više neće biti moguć. 

Polaznicima koji su se prijavili na edukaciju, a nisu otkazali svoje sudjelovanje na e-adresu obrazovanje@hgk.hr, najkasnije do petka 9. veljače u 12 sati, kotizacija će biti naplaćena (za članice koje plaćaju članarinu kroz konzumaciju članarine, dok će tvrtkama koje ne plaćaju članarinu HGK i ostalim nečlanicama biti ispostavljen račun).

Prijavom za sudjelovanje na edukaciji polaznici potvrđuju kako prihvaćaju ove uvjete otkazivanja.

HACCP radionica dio je Programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom. 

 

*HACCP (čita se "hassap") engleska je kratica za Hazard Analysis and Critical Control Point. Definiraju ga kao proces analize opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka koji obuhvaća niz preventivnih postupaka s krajnim ciljem – osiguravanjem zdravstveno ispravne hrane. Najjednostavnije se može reći da je HACCP zapravo sustav samokontrole, ali i sustav kvalitete kojim osiguravamo neškodljivost hrane. Sustav postoji od 1959. godine kada su ga kreirali radi stvaranja sigurne hrane za NASA-ine astronaute. 

Program

Vrijeme Aktivnost
13.02.2024
09:30 - 10:00 Registracija sudionika
10:00 - 10:10 Pozdravni govor
10:10 - 11:30 Propisani okvir i preduvjeti
11:30 - 12:15 Stanka
12:15 - 13:30 Uspostava sustava sigurnosti hrane temeljenog na HACCP načelima
13:30 - 14:00 Pitanja i odgovori