Okrugli stol Upravljanje intelektualnim kapitalom

Vrijeme održavanja: 24.05.2017.   /   Rok prijave: 17.05.2017.

Intelektualni kapital je ključni faktor uspjeha poduzeća i predstavlja znanje zaposlenih koji pridonose konkurentnosti poduzeća kreiranjem proizvoda i usluga visoke dodane vrijednosti. U kolikoj mjeri hrvatska poduzeća kvalitetno upravljaju tim resursom, mjere li ga, koriste ili ostaje neprepoznat? Cilj je okruglog stola upozoriti na važnost intelektualnog kapitala i njegove uloge u suvremenom poslovanju, učinaka njegova mjerenja na razvoj i konkurentnost poduzeća i razvoj gospodarstva. 

Okrugli stol organizira Zajednica za unapređenje intelektualnog kapitala i planiran je kao prvo događanje u okviru 2. međunarodne znanstveno-poslovne konferencije o ekonomiji i poduzetništvu koja će se održati od 24. do 26. svibnja u Nacionalnom parku Brijuni.

Kao uvod u raspravu na Okruglom stolu,  znanstvenici, renomirani stručnjaci - praktičari i poznavatelji problematike upravljanja intelektualnim kapitalom održat će svoja izlaganja o sljedećim temama:

dr. sc. Marko Kolaković – „Uloga intelektualnog kapitala u suvremenom poslovanju;
dr. sc. Vidoje Vujić – „Novi trendovi na tržištu rada"
dr. sc. Ante Rončević – „Samoaktualizacija kao temelj razvoja intelektualnog kapitala“
dr. sc. Krešimir Buntak – „Organizacijska kompetentnost“
dr. sc. Mladen Turuk – „Utjecaj intelektualnog kapitala na profitabilnost hrvatskih poduzeća“

Radni jezik Okruglog stola je hrvatski i organizira se bez naplate kotizacije. Predviđeno trajanje Okruglog stola je od 17 do 19 h.

Molimo vas da svoje sudjelovanje na Okruglom stolu najavite do 17. svibnja na e-mail: svrban@hgk.hr.

Organizator konferencije je Studentski poduzetnički inkubator Sveučilišta u Zagrebu, uz podršku Ekonomskog fakulteta iz Zagreba i Hrvatske gospodarske komore. Događaj se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske.

Ukoliko ste zainteresirani za cjelokupnu konferenciju, program i informacije o mogućnostima sudjelovanja, dostupne su na web-stranici konferencije.

 

 

 

Kontakti

  • Stankica Vrban viša stručna suradnica Tel: 01/4606728 Email: svrban@hgk.hr