Vrijeme održavanja: 06.03.2017.

Objavljeno: 27. 02. 2017. , Ažurirano: 07. 03. 2017.

U ponedjeljak, 6. ožujka 2017. godine u 11 sati u HGK - Županijskoj komori Osijek, Europske avenije 13, predstavnici Sektor za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo HGK i Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja održat će predstavljanje i raspravu o Prijedlogu nacrta Posebnih uzanci u građenju (PUG), te o Prijedlogu nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji. Navedene dokumente predstavit će predstavnici Radne skupine za izradu nacrta PUG-a te predstavnici Ministarstva.

Prijedlog nacrta Posebnih uzanci u građenju nastao je na osnovu suradnje HGK i HUP-a, s ciljem izrade kvalitetne podloge za postizanje stručnog i gospodarskoga konsenzusa o uređenju odnosa između naručitelja i izvođača radova za šire područje graditeljstva RH.

Nakon predstavljanja ovih dokumenata održat će se rasprava na kojoj su predstavnici građevinskog sektora pozvani da daju svoje primjedbe i prijedloge.

Pozivamo sve zainteresirane tvrtke na sudjelovanje na raspravi, a svoja mišljenja i prijedloge možete dostaviti i prije rasprave elektroničkom poštom na e-adresu graditeljstvo@hgk.hr .