Vrijeme održavanja: 03.07.2020.

Objavljeno: 08. 06. 2020. , Ažurirano: 09. 06. 2020.

Okrugli stol Umjetna inteligencija – percepcija i stvarnost bit će održan u petak, 3. srpnja, od 14 do 16.30, u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore, na adresi Rooseveltov trg 2, u Zagrebu.

Teme okruglog stola su:

  • Povijest i trendovi razvoja umjetne inteligencije – jedan osobni pogled (prof. dr. sc. Slobodan Ribarić, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu)
  • Centar za umjetnu inteligenciju FER-a (prof. dr. sc. Sven Lončarić, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu)
  • Umjetna inteligencija u autonomnim robotskim sustavima (prof. dr. sc. Ivan Petrović, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu)
  • Primjena umjetne inteligencije u javnoj upravi (prof. dr. sc. Neven Vrček, Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu)
  • Primjena umjetne inteligencije u kibernetičkoj sigurnosti – statusi, zablude i izazovi (dr. sc. Stjepan Groš, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu)
  • Može li se mobilna mreža pete generacije (5G) uspješno implementirati bez značajnog korištenja umjetne inteligencije? (prof. dr. sc. Gordan Šišul, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu)

Okrugli stol organizira Odbor za suradnju s gospodarstvom i regionalni razvoj Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Inovacijskim centrom Nikola Tesla.

Ulaz je besplatan uz prijavu online obrascem u nastavku teksta do četvrtka, 2. srpnja.

Sažetke predavanja i kratke životopise predavača možete vidjeti ovdje.