Izvor: PIXABAY

Trendovi digitalne transformacije u poljoprivredi: usporedba svjetskog i domaćeg stanja


Objavljeno: 30. 05. 2019. , Ažurirano: 31. 05. 2019.


Odbor za suradnju s gospodarstvom i regionalni razvoj Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Inovacijskim centrom Nikola Tesla,  organizira okrugli stol Digitalna transformacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru – trendovi razvoja u svijetu i stanje u Hrvatskoj. Događanje će se održati na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva na adresi Unska 3 u utorak, 11. lipnja, od 14 sati do 16 sati i 30 minuta.

Sudionici će imati priliku saznati detalje o naprednim tehnikama u znanstvenim istraživanjima kao temelju primjene, kao i o umreženim senzorskim sustavima, u preciznoj poljoprivredi. Okrugli stol posvetit će pozornost i potpomaganju poljoprivrede robotskim sustavima te ulozi digitalnih inovacijskih središta u transformaciji poljoprivrednog sektora.

Jedna od tema – poljoprivreda u Fortenova grupi – poslužit će kao primjer prakse.

Predavači će biti stručnjaci s relevantnih fakulteta i iz industrije – Davor Romić s Agronomskoga fakulteta, Vedran Bilas i Matko Orsag s FER-a, zatim Vlado Čondić Galiničić i Mate Krpan – Fortenova Grupa, Mate Knezović – Agrivi d.o.o. te Davorka Moslavec Forjan i Mirjana Dozan – Inovacijski centar Nikola Tesla. U pratećim dokumentima možete pronaći životopise i sažeti prikaz rada svih predavača.

Ulaz je besplatan uz prijavu online obrascem u nastavku teksta.