Cilj održivog razvoja 12 – Osigurati održive oblike potrošnje i proizvodnje

Objavljeno: 09. 09. 2020. , Ažurirano: 10. 09. 2020.

TIS grupa d.o.o. predstavlja grupaciju od četiri tvrtke kćeri koje nude IT rješenja i usluge koje indirektno ili direktno pomažu pri zaštiti okoliša i samodrživosti digitalizacijom poslovanja. Prva je tvrtka koja se priključila kampanji #BeyondPlastic, u suradnji s Veleposlanstvom Ujedinjenog Kraljevstva u Zagrebu.

TIS eSIG rješenje je za digitalno potpisivanje kojim se ostvaruju potrebni preduvjeti za bespapirno i ekološki osviješteno poslovanje. Posljedično se smanjuje korištenje papira, što pomaže očuvanju drvene građe.

TIS EPREL rješenje je za digitalizaciju energetskih oznaka. Svaki proizvođač koji plasira svoje proizvode u EU od 2019. obavezan je dostaviti podatke energetskih oznaka EU regulatornom tijelu u zajedničku bazu. Ovaj sustav u jednoj bazi objedinjuje: energetske naljepnice, tehničku dokumentaciju i podatke o usklađenosti.

TIS Live Video Identification and Collaboration rješenje za video identifikaciju koje omogućava da korisnik iz vlastitog doma postane novi korisnik usluge bez nužnog prvog odlaska u poslovnicu radi identifikacije. Time se smanjuje potreba za korištenjem bilo koje vrste prijevoza što potpomaže aktualnim okolnostima vezanim uz covid19, kao i indirektnom smanjenju izgaranja najčešće korištenog fosilnog goriva.

TIS eArhiv je prvi hrvatski komercijalni sustav za digitalno arhiviranje sadržaja kojim se svi bitni zapisi pohranjuju u digitalnom obliku, za razliku od staromodne prakse pohrane u izvornom papirnatom obliku.

TIS eDrive predstavlja digitalnu aplikaciju koja kao i TIS eSIG rješenje ostvaruje potrebne preduvjete za bespapirno i ekološki osviješteno poslovanje. Aplikacija predstavlja zamjenu za dokumentaciju u papirnatom formatu zbog mogućnosti potpisivanja dokaza o isporuci.

Robotic Process Automation predstavlja platformu za automatizaciju poslovnih procesa, a koja je prepoznata kao jedna od najinovativnijih modernih tehnologija koju koriste mnoge uspješne svjetske organizacije u svrhu optimizacije poslovanja, čime utječe na ekološki osviješteno poslovanje. Rješenje je primjenjivo u gotovo svakoj vrsti industrije.