Posrednici u prometu nekretnina na sjednici Strukovne skupine informirali se o novom Zakonu o porezu na promet nekretnina

Vrijeme održavanja: 02.03.2017.

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Strukovne skupine poslovanja nekretninama Zadarske županije, koja se u ŽK Zadar održala 2. ožujka, predstavnici dvadeset agencija raspravljali su o aktualnostima u svojoj djelatnosti.

Predsjednik Strukovne skupine Nikica Begonja obavijestio je prisutne o tome da su na sjednici Vijeća Udruženja poslovanja nekretninama koja se u veljači održala u Zagrebu izabrani novi članovi nekoliko tijela Vijeća na četverogodišnji mandat.

Agente je obavijestio i o novom Zakonu o porezu na promet nekretnina i načinu prijave prometa nekretnina, o čemu će im poslati, kazao je, i dopis Ministarstva financija upućen komorskom Udruženju poslovanja nekretninama, kojim se on tumači.

Podsjetio je posrednike i na obvezu slanja elektroničkom poštom jednom godišnje dokumenata potrebnih za ostanak u Registru posrednika u prometu nekretnina koji vodi Hrvatska gospodarska komora. Na kraju sjednice raspravljalo se o poslovnim običajima u prometu nekretnina.

Kontakti

  • Marija Mišulić Viši stručni suradnik Tel: +385 23 643 192 Email: mmisulic@hgk.hr