Održano senzoričko ocjenjivanje meda u sklopu 7. Agroexpa u Virovitici

HGK
Senzoričko ocjenjivanje meda u sklopu 7. Agroexpa u Virovitici

U organizaciji Grupacije pčelarstva HGK – Županijske komore Virovitica i Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s Pčelarskim udrugama s područja Županije, 6. je rujna u Udruženju obrtnika Virovitica održano senzoričko ocjenjivanje meda na kojem su ocjenjena 102 uzorka meda, što je 46 uzoraka više u odnosu na 2016. godinu.


Senzoričko ocjenjivanje obavilo je ocjenjivačko povjerenstvo na čelu s eminentnim sveučilišnim profesorom Draganom Bubalom s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


Ostali su članovi povjerenstva bili Lidija Svečnjak i Saša Prđun s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Andrea Poslek iz HGK – Županijske komore Virovitica, Mirjana Špehar i Edita Černi iz Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije te Ljubica Kravarščan iz Savjetodavne službe – Podružnica Virovitičko-podravske županije.

 

Kemijsku analizu meda obavio je Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije.

 

Ocjenjivanje meda provelo se u skladu s Pravilnikom o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda u Republici Hrvatskoj i Codex Alimentarius standarda za med Europske unije.

 

Dodjela Zlatne žlice za najbolje ocijenjeni med i ostalih priznanja održat će se u subotu 16. rujna na svečanosti otvorenja 7. Agroexpa, sajma agroproizvoda i opreme.

Kontakti

  • Andrea Henrieta Poslek Viši stručni suradnik Tel: +385 33 618 045 Email: aposlek@hgk.hr