Vrijeme održavanja: 12.02.2016. - 14.02.2016.

Čak 114 izlagača i 35 novih proizvoda rezime su ovogodišnjeg, 23. izdanja Izložbe hrane i pića Histria koja se u pulskom Domu hrvatskih branitelja održala od 12. do 14. veljače

Objavljeno: 16. 02. 2016. , Ažurirano: 16. 09. 2016.

Čak 114 izlagača i 35 novih proizvoda rezime su ovogodišnjeg, 23. izdanja Izložbe hrane i pića Histria koja se u pulskom Domu hrvatskih branitelja održala od 12. do 14. veljače (od subote do nedjelje). U organizaciji Županijske komore Pula, Histria se profilirala u manifestaciju koja potiče kreativnost malih proizvođača, omogućuje educiranje o unapređenju poduzetničkih vještina i olakšavanju nastupa na tržištu te pruža različite oblike potpore proizvođačima kako bi bili konkurentni i na tržištima izvan Hrvatske.

Izložbu je otvorila predsjednica HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić koja je istaknula važnost pružanja potpore malim domaćim proizvođačima, a posebno se osvrnula i na ovogodišnje izložene nove proizvode. „Histria je jedini sajam u Hrvatskoj koji dodjeljuje priznanje za proizvode koji se po prvi puta predstavljaju na izložbi ili po prvi put stavljaju u prodaju, a koji nisu na tržištu dulje od godine dana“ istaknula je predsjednica ŽK Pula.

Na prodajnoj izložbi Histria najbrojniji su bili izlagači iz Istarske županije koji čine trećinu izlagača, a među izlagačima je 40 % onih koji svake godine nastupaju na izložbi. U sklopu Histrije održano je nekoliko prezentacija te predavanja: Sudjelovanje na sajmovima, Komunikacija s kupcima, EU fondovi i ostali poticani izvori financiranja te Drugi regionalni Forum obiteljskog smještaja Istarske županije.

Izlagače i uzvanike na svečanom otvorenju izložbe pozdravili su zamjenica župana Istarske županije Viviana Benussi i pročelnica Upravnog odjela za financije i opću uprava Grada Pule Vesna Sajić. Osim po bogatom programu, ovogodišnje izdanje Histrije specifično je i po predstavljanju projekta zaštite slastice „Pazinskog cukerančića“ kojeg je na otvorenju izložbe predstavila Davorka Šajina iz Agroturizma Ograde.