Vrijeme održavanja: 13.10.2016.

Objavljeno: 18. 10. 2016. , Ažurirano: 19. 10. 2016.

Prva ovogodišnja sjednica Upravnog odbora Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Sisačko-moslavačke županije (LPZ SMŽ) održala se u četvrtak, 13. listopada, u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – Područnom uredu Sisak.

Na sjednici su predstavljeni rezultati Izvješća o provedbi Strategije ljudskih potencijala 2015. godine. Analiza prikupljenih podataka o provedenim projektima i inicijativama članova, među kojima je i Županijska komora Sisak, pokazala je da većina aktivnosti koje su članovi LPZ-a provodili u prošloj godini spada u njihove redovne djelatnosti. Od ukupno 71 aktivnosti članova (56%), 40 ih spada u redovne djelatnosti. Članovi LPZ-a bili su nositelji 18 projekata, a partneri u 13 projekata provedenih u 2015. godini. Prošle su se godine u LPZ SMŽ učlanile i dvije udruge: Udruga IKS i Agencija lokalne demokracije Sisak te Grad Petrinja. Potpredsjednik Upravnog odbora Marin Piletić istaknuo je da je zasad Sisačko-moslavačka županija najuspješnija županija u povlačenju sredstava u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Na sjednici je bilo riječi i o društvenom poduzetništvu koje je u posljednje vrijeme posebice aktualno kao opcija zapošljavanja marginaliziranih skupina na tržištu rada. Članovi su pozdravili osnivanje tematske skupine koja će se baviti temom društvenog poduzetništva te su predložili da članovi Upravnog odbora budu i članovi te tematske skupine, uz dodatno proširenje članstva prema potrebi.

Predstavljeni su i najavljeni natječaji, koji otvaraju mogućnost prijave projekata povećanja kapaciteta LPZ SMŽ, poput natječaja Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – Faza III.