Vrijeme održavanja: 26.03.2015.

Objavljeno: 26. 03. 2015. , Ažurirano: 30. 08. 2016.

Istaknuta je važnost konstantne edukacije i usavršavanja privatnih iznajmljivača, budući da su upravo oni nositelji ponude te o njima ovisi percepcija turističkog odredišta. Razmjena iskustava 37 sudionika te savjeti turističkih i ugostiteljskih stručnjaka pridonijeli su dinamičnosti radionice.

Interaktivnim pristupom, polaznike se upoznalo s mogućnostima koje nudi europski projekt CORE-VET, čiji je nositelj u Hrvatskoj Institut za turizam, a koji služi strukovnoj obuci i obrazovanju potencijalnih ili trenutnih radnika u turizmu i ugostiteljstvu. Projekt obuhvaća recepcijsko poslovanje, domaćinstvo te restoran i bar, tj. tri najzastupljenije skupine turističkog sektora. Privatne se iznajmljivače upoznalo s alatima koji su im na raspolaganju putem web platforme te s bogatom ponudom METRO-a.

Radionicu su uspješno vodili Marija Daić – odjel recepcije, Ivanka Vrdoljak – domaćinstvo i Nedjeljko Žafran – kuhinja / restoran. Svaki je od voditelja istaknuo važnost pojedinih normi iz područja u kojem je stručan.

Planiraju se i ubuduće slične radionice.