Objavljeno: 05. 09. 2016. , Ažurirano: 08. 09. 2016.

ŽK Otočac i ŽK Pula održale su tematsku konferenciju Potpora ženama u poduzetništvu i značaj umrežavanja žena u privatnom i javnom sektoru, u Županijskoj komori Otočac. Rezultat je to višedesetljetne dobre suradnje ovih dviju županijskih komora, čemu se priključila i Hrvatska udruga poslovnih žena Krug preko poduzetnica Istarske županije. Susretu su prisustvovale brojne menadžerice, poduzetnice i općenito poslovne žene iz obiju županija, koje su jedne s drugima rado podijelile iskustva.

U okviru konferencije, Davorka Šajina iz Agroturizma Ograde u Istri predstavila je projekt zaštite Pazinskog cukerančića te je po završetku konferencije kolegice počastila ovom autohtonom istarskom slasticom.

Već samim dolaskom u Otočac i Gacku, istarske poslovne žene, predvođene predsjednicom Županijske komore Pula Jasnom Jaklin Majetić, upoznale su se s Otočcem i njegovom ponudom, da bi potom obišle Siranu Runolist i upoznale se s proizvodnjom sira. Vlasnica Gackatoursa Ruža Orešković pokazala je vrela rijeke Gacke, zajedno su obišle Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda u Pećini u Lešću gdje im je domaćica bila Jelena Janjatović, potom su se zadržale na nekoliko atraktivnih točaka na rijeci Gacki, da bi završile na obiteljskom imanju Helene Bogdanić na Luki u Otočcu.

Drugi dan svoga posjeta istarske su poslovne žene posjetile Utočište za medvjede u Kuterevu, Nacionalni park Sjeverni Velebit i druge atraktivnosti u Krasnu i na Velebitu.