Održana HACCP radionica za subjekte koji posluju s hranom životinjskog podrijetla
Autor: ŽK Pula
Održana HACCP radionica za subjekte koji posluju s hranom životinjskog podrijetla
Objavljeno: 04. 03. 2020. , Ažurirano: 05. 03. 2020.
U sklopu Programa pomoći subjektima u poslovanju, u ŽK Bjelovar je 3. ožujka održana radionica za subjekte koji posluju s hranom životinjskog podrijetla.
Sudjelovalo je 23 predstavnika iz 11 subjekata u poslovanju hranom, koji u praksi uspostavljaju, provode i održavaju sustav sigurnosti hrane kao obvezu prema odredbama Zakona o hrani.
Sudionicima radionice je Nevenka Gašparac, voditeljica Odjela za upravljanje kvalitetom HGK, predstavila zakonske uvjete u području sigurnosti hrane te obveze u poslovanju s hranom. Upoznati su s načinima udovoljavanja propisima te primjerima iz prakse kako bi izradili ili kontrolirali usklađenost vlastitih sustava upravljanja sigurnošću hrane temeljenih na HACCP načelima.
Svi polaznici su po završetku radionice dobili potvrdu o sudjelovanju i iskazali zadovoljstvo organizacijom ove jednodnevne radionice u ŽK Bjelovar.