Direktorica Sektora za industriju i IT HGK Tajana Kesić Šapić
Izvor: HGK

Održan Sajam ideja 2017.


Objavljeno: 23. 10. 2017. , Ažurirano: 23. 10. 2017.


Peti po redu Sajam ideja održan je danas, u organizaciji HGK i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, u sklopu obilježavanja 98. obljetnice uspješnoga rada.

"Lijepo je vidjeti sjajne ideje naših studenata koje se danas predstavljaju industriji te se nadam da će one naći svoj put na tržištu kako u RH tako i u svijetu", rekla je direktorica Sektora za industriju i IT HGK Tajana Kesić Šapić naglasivši važnost suradnje industrije i znanstvene zajednice, s ciljem podizanja konkurentnosti gospodarstva što u konačnici znači i podizanje kvalitete života građana RH.

Sajam ideja kao sinergija hrvatske industrije i znanosti ove godine održan je pod nazivom Od ideje do proizvoda u farmaceutskoj industriji. Kao i dosadašnjih godina susret je to industrije, malih tvrtki, inovatora, studenata i profesora FKIT-a.

Sama ideja za organizacijom Sajma ideja proizašla je iz suradnje Hrvatske gospodarske komore i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, a vođena potrebom snažnijeg povezivanja industrije i znanstvene zajednice i to putem upoznavanje industrije sa suvremenim istraživanjima na Fakultetu, rješavanja problema u industriji kroz suradnju i projekte, prijavljivanje zajedničkih projekata financiranih iz EU fondova, razvoja novih vrijednosti: proizvoda, procesa, kao i uključivanja studenata u tržište rada kroz studentsku praksu i izradu diplomskih radova u industriji.