Održan Poslovni uzlet Krapinsko-zagorske županije

Vrijeme održavanja: 08.09.2016.
Stotinjak poduzetnika sudjelovalo je na Poslovnom uzletu Krapinsko-zagorske županije koji su županija i Poslovni dnevnik održali u četvrtak, 8. rujna, u Srednjoj školi Krapina.

Na otvorenju Poslovnog uzleta prisutne su poduzetnike pozdravili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i glavni urednik Poslovnog dnevnika Mislav Šimatović. Nakon samog otvorenja održali su prezentacije o potpori gospodarstvu i obrtništvu Krapinsko-zagorske županije te o potrebi za ponovnim uvođenjem dualnog sustava obrazovanja u kojem bi se praksom ostvarivalo barem 70 posto obrazovnog programa.

U sklopu Poslovnog uzleta održali su i panel-raspravu Kako jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave mogu pokrenuti razvoj malog i srednjeg poduzetništva i što im je za to potrebno, na kojoj je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar sudjelovao sa županom Šibensko-kninske županije i predsjednikom Hrvatske zajednice županija Goranom Paukom te s glavnim urednikom Poslovnog dnevnika Mislavom Šimatovićem.

Župan Kolar ovom je prilikom istaknuo nužnost decentralizacije za razvoj lokalne zajednice na svim razinama: "Treba naglasiti da reforma ne znači ukidanje, već poboljšanje sustava. Mislim da je vrijeme za novi porezni zakon i ozbiljnu decentralizaciju. Moramo shvatiti da ljude ne interesiraju mjerodavnosti, već mogućnost da dobiju uslugu koju im uprava mora pružiti."

Župan Pauk nadovezao se na župana Kolara i poručio: "Nekoliko smo puta istaknuli da županije mogu preuzeti više ovlasti poput mjerodavnosti sadašnjih ureda državne uprave te brigu o školstvu, socijalnoj politici ili raspolaganju poljoprivrednim zemljištem. Županijske razvojne agencije potrebno je dodatno ojačati, ali i razmišljati strateški o poduzetničkim zonama."

Panel-raspravu organizirali su Krapinsko-zagorska županija i Hrvatska zajednica županija.

Kontakti

  • Janja Kantolić viši stručni suradnik Tel: +385 49 371 883 Email: jkantolic@hgk.hr