Održan Gospodarski forum: Republika Češka – zemlja partner 22. Viroexpa

ICV
Direktor Czech Tradea Zbynek Peška

U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, u četvrtak, 23. veljače, održan je Gospodarski forum na kojem je predstavljena zemlja partner 22. međunarodnog sajma Viroexpo – Republika Češka. Dobrodošlicu prisutnima poželjeli su gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, a potom je pozdravne riječi uputio i savjetnik Veleposlanstva Republike Češke u Republici Hrvatskoj Bohuslav Zavadil.

MG_5622.jpg
Savjetnik Veleposlanstva Republike Češke u RH Bohuslav Zavadil; Izvor: ICV


O osobitostima gospodarstva Virovitičko-podravske županije i njenoj vanjskotrgovinskoj razmjeni s Republikom Češkom govorili su direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura i viša stručna suradnica u HGK – Županijskoj komori Virovitica Suzana Kolesarić.

MG_5639-1.jpg
Direktor ŽK Virovitica Milan Vanđura; Izvor: ICV


Direktor Czech Tradea, češke agencije za promicanje trgovine u Republici Hrvatskoj, Zbynek Peška govorio je o mogućnostima poslovanja s Republikom Češkom.

Forumu su, uz članove poslovne zajednice Virovitičko-podravske županije, prisustvovali i predstavnici Veleposlanstva Češke Republike u Republici Hrvatskoj, predstavnici poslovne zajednice iz Češke i Hrvatske, saborska zastupnica Ana Marija-Petin, zamjenici župana Virovitičko-podravske županije, direktor sajma Viroexpo Igor Andrović, predstavnici ustanova, institucija i tvrtki s područja Virovitičko-podravske županije i predstavnici tvrtki.