HACCP radionica za voditelje HACCP tima Poduzetnicima 7,5 milijuna kuna za brendiranje Znakovima kvalitete Objavljen EU natječaj "Znakovi kvalitete" Katalog proizvoda i usluga hrvatske kvalitete i izvornosti – veljača 2018.

HACCP radionica za voditelje HACCP tima

Poduzetnicima 7,5 milijuna kuna za brendiranje Znakovima kvalitete

Objavljen EU natječaj "Znakovi kvalitete"

Katalog proizvoda i usluga hrvatske kvalitete i izvornosti – veljača 2018.

Najčešća pitanja

Kako steći pravo uporabe znakova HGK "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko"?

Pokretanjem "Projekta vizualnog označavanja hrvatskih pro­izvoda" Hrvatska gospodarska komora želi uspostaviti vizual­ni kod na hrvatskom i svjetskom tržištu, i na taj način pomo­ći hrvatskim tvrtkama i proizvođačima.

Znak Hrvatska kvaliteta (Croatian Quality) kupcu treba biti jamstvo da se radi o proizvodima koji jamačno predstavljaju sam vrh svjetske ponu­de u svojoj klasi.

Proizvodi sa znakom Izvorno hrvatsko (Croatian Creation) imaju posebnu vri­jednost.

Pravo uporabe znaka “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko” dodjeljuje se proizvodima i uslugama koji/e posjeduju natprosječnu kvalitetu, najmanje kao proizvodi ili usluge na razini “Hrvatske kvalitete”, a proizvedeni na području Republike Hrvatske ili su nastali/e kao rezultat hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije.

Ukoliko Vaš proizvod ili usluga odgovaraju navedenom opisu potrebno je pokrenuti postupak za dodjelu prava uporabe znaka. Zahtjev za dodjelu pra­va uporabe znaka podnosi se, na propisanom obrascu, Odje­lu za upravljanje kvalitetom pri HGK. Više informacija o kri­terijima za dobivanje znaka, postupku prijave i provjere te troškovima postupka moguće je pronaći na sljedećoj strani­ci.

 

Projekti i akcije

Katalog proizvoda i usluga hrvatske kvalitete i izvornosti – veljača 2...

I poznati pružili potporu akciji 'Kupujmo hrvatsko'

Tribina ISO forum croaticum

Program pomoći subjektima u poslovanju s hranom – sigurnost hrane