Vrijeme održavanja: 29.09.2016. - 30.09.2016.

Objavljeno: 29. 09. 2016. , Ažurirano: 03. 10. 2016.

Ovogodišnja akcija "Kupujmo hrvatsko" imala je svog superjunaka – CROheroja, pod čijim se kostimom skrivao Mario Valentić. Uz njega, kineziologa i poznatoga osobnog trenera, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića na otvorenju akcije pojavilo se još dvadesetak poznatih osoba.

MV-Dolezal_Sprajc_Zuhra_Macan_Hoyka_Alka_1200x800.JPG

Matija Vuica, Sanja Doležal, Zoran Šprajc, Zlatan Zuhrić, Krešimir Macan, Damir Hoyka i Alka Vuica; Izvor: HGK.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović zahvalio im je na potpori i promidžbi hrvatskoga gospodarstva, rekavši da je pozitivan odnos prema vlastitom proizvodu najbolji način iskazivanja domoljublja.

Ovogodišnje "Kupujmo hrvatsko" održava se 29. i 30. rujna na središnjem zagrebačkom trgu, gdje po povoljnim cijenama svoje proizvode prodaje 300 hrvatskih proizvođača.

Da i on kupuje hrvatsko i da je ova akcija njegov stil života, danas je na Jelačić-plac došao poručiti i bivši vaterpolist, a sada voditelj branda Startas u Borovu – Dubravko Šimenc te najpoznatija hrvatska fitness majstorica Renata Sopek. "Volim kupovati domaće proizvode jer se svaki puta iznova uvjerim u njihovu kvalitetu", rekla je Sopek s kojom su se redom složile i ostale poznate osobe.

Glumac i voditelj Tarik Filipović ističe da voli kupovati hrvatske proizvode jer se time pomaže očuvanju i otvaranju novih radnih mjesta, što u konačnici donosi boljitak za sve građane RH, a potiče se i gospodarski rast.

Hrvatsko vole i stručnjaci za odnose s javnošću Krešimir Macan i Božo Skoko. "Volim i kupujem hrvatsko jer je kvalitetno i na taj način promoviramo hrvatski identitet i pomažemo hrvatskom gospodarstvu", kazao je Skoko.

Akciju su poduprli i komičar Zlatan Zuhrić – Zuhra, voditelji Duško Čurlić, Antonia Stupar Jurkin, pjevač Sandi Cenov, pjevačice Alka Vujica i Sanja Doležal, blogerica Andrea Andrassy, TV voditelj Zoran Šprajc, političarka Jadranka Kosor, komičar Ivan Šarić, glumac Goran Navojec te promotori hrvatske mode – Vinko Filipić i kreatorice Matija Vuica i Martina Felja.

HGK ovom nacionalnom akcijom još od 1997. godine promiče hrvatske kvalitetne proizvode, osobito nositelje prestižnih znakova ‘Izvorno hrvatsko’ i ‘Hrvatska kvaliteta’, s ciljem osvješćivanja važnosti proizvodnje i kupovine takvih proizvoda, radi očuvanja radnih mjesta i boljitka ukupnoga hrvatskoga gospodarstva.