Burza roba i usluga

BURZA ROBA I USLUGA

Burza roba i usluga predstavlja posebno organiziran servis Hrvatske gospodarske komore, čiji je cilj povezati ponudu i potražnju hrvatskih i stranih tvrtki. U HGK je Burza roba i usluga osnovana još 1993. godine kao otvoreni tip burze koju mogu koristiti svi zainteresirani korisnici iz Hrvatske i inozemstva.

Burza roba i usluga potiče poslovnu suradnju između hrvatskih tvrtki, povezuje domaće i strane tvrtke te olakšava promociju i uspostavljanje prvih kontakata među tvrtkama na domaćem i stranom tržištu. Sve to dovodi do stvaranja uvjeta za povećanje robne i drugih vrsta razmjena u Hrvatskoj i svijetu. Tako Burza pridonosi razvoju nacionalnoga gospodarstva, uključivanju u tokove globalizacije te povećavanju robne razmjene s inozemstvom.

Dostupna je na internetskim stranicama HGK (Burza roba i usluga) na hrvatskom i engleskom jeziku, čime je olakšan pristup svim važećim ponudama i potražnjama te ubrzan način unošenja novih oglasa.

Prijava oglasa na Burzi robe i usluga

Oglašavanje na Burzi besplatno je za članice, a za nečlanice se naplaćuje 20 kn po oglasu. Sama prijava oglasa je jednostavna. Potrebno je najprije odabrati određeni predmet ponude / potražnje prema ponuđenim kategorijama. Nakon toga se odabire kategorija ponude ili potražnje. U prijavnom obrascu potrebno je minimalno ispuniti sva polja označena zvjezdicom: tvrtka / naziv, mjesto, država, ime i prezime i e-adresa osobe za kontakt, trajanje oglasa, ciljana država te naziv oglasa, ključne riječi i opis oglasa.

Ostale osnovne podatke poput matičnoga broja, ulice, poštanskoga broja, internetske stranice, godine osnivanja, ukupnoga prihoda, broja zaposlenih, funkcije osobe za kontakt, broja telefona, faksa i mobitela, nije obvezno upisivati, ali je poželjno unijeti što više podataka. Korisnicima je ponuđena i opcija izbora žele li obavijesti u vezi s oglasom primati e-poštom ili ne.

Popunjeni prijavni obrazac na hrvatskom ili na engleskom jeziku provjerava stručna osoba u Komori (moderator Burze) te objavljuje oglas na Burzi i o tome obavještava kontakt-osobu tvrtke koja je postavila oglas.

Svi zainteresirani za Burzu roba i usluga, kojima nije dostupan pristup Internetu, mogu se direktno javiti u Odjel za poslovne informacije.

Oglasi na Burzi mogu se pronaći pretraživanjem prema broju oglasa ili prema sadržaju odnosno: tvrtki / nazivu, državi, ciljanoj državi / skupini država, kategoriji i tipu oglasa.

Contacts

  • Odjel za poslovne informacije Adresa: Nova cesta 7 10000 Zagreb Email: poslovne-informacije@hgk.hr Tel: 0800 1852 Tel 1: +385 1 460 6708 Fax: +385 1 460 6782 voditeljica: Dunja Resman Bartolec
  • Odjel za poslovne informacije Tel: +385 1 460 6708 Email: poslovne-informacije@hgk.hr