Vrijeme održavanja: 24.06.2021.

Objavljeno: 25. 06. 2021. , Ažurirano: 25. 06. 2021.

Na izbornoj sjednici Zajednice industrije vjenčanja Hrvatske gospodarske komore za predsjednicu zajednice izabrana je Iva Kraljević Licardo, suosnivačica tvrtke za organizaciju vjenčanja Weddings in Croatia.

Licardo je istaknula kako već dugo priželjkuje da se svi poduzetnici iz branše okupa i stave svoje probleme i ideje na stol. "Moj poslovni moto je "Zajedništvo iznad konkurencije" pa vjerujem da ovako udruženi možemo krenuti u sustavnu promociju vjenčanja kao turističkog proizvoda. Ne želim previše pričati o koroni, već želim gledati u budućnost. Kao struka moramo raditi na tome da standardiziramo svoje usluge. Ne smijemo dozvolimo da tržište manipulira nama, nego mi moramo njime upravljati, a to možemo postići tako da se držimo zajedno", istaknula je Kraljević Licardo, dodavši kako se nada da što više poduzetnika biti uključeno u kreiranje kratkoročnih i dugoročnih ciljeva branše.

Za zamjenice predsjednice Zajednice izabrane su direktorica i vlasnica tvrtke Altera Ivana Škrlec te Ivana Knezović, vlasnica agencije Promessi weddings & events.

Škrlec je naglasila kako je odluka Stožera civilne zaštite po kojoj će se eventi moći održavati samo s covid putovnicom nije produktivna u realizacijskom smislu jer procijepljenost u Hrvatskoj još nije na razini koja bi omogućavala rad u ozbiljnijem opsegu. "To izravno ekonomski utječe na našu djelatnost jer imamo smanjen broj gostiju, što dovodi u pitanje i samu isplativost održavanja događanja", poručila je Škrlec.