Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, održava se svake godine krajem listopada u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice.

DHT svake godine okuplja preko 1000 ljudi uz brojna zanimljiva predavanja, radionice, skupove i dodatne sadržaje u kojima sudjeluju svjetski poznati strani i domaći turistički stručnjaci. Prilika je to da svi dionici u turizmu, ali i šire, razmijene iskustva, razgovaraju o novostima i trendovima, prilikama i izazovima u turizmu. 

Za vrijeme DHT-a, Hrvatska gospodarska komora tradicionalno organizira i „Hrvatski turistički forum“, panel s uvijek aktualnom temom i relevantnim sugovornicima iz zemlje i inozemstva.

Na najvećem skupu hrvatskog turizma dodijeljuju se i priznanja turističkom gospodarstvu, pojedincima i turističkim odredištima. Tako i HGK u akciji “Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku“  nagrađuje turistički poslovni sektor - hotele, kampove, hostele, DMC putničke agencije, marine, charter kompanije, spa/lječilišta i restorane.