Objavljeno: 21. 10. 2021. , Ažurirano: 02. 11. 2021.


Druga konferencija o trgovini Hrvatske gospodarske komore "Izazovi u trgovini" održat će se u srijedu, 3. studenoga, u 10 sati, u zagrebačkom hotelu Sheraton, na adresi Kneza Borne 2.

Konferencija ima za cilj ići ukorak s vremenom svojim temama, predavačima i načinom rada, što odgovara aktualnim potrebama hrvatske trgovine.

Na Konferenciji će se analizirati stanje i trendovi ukupnog FMCG (engl.: Fast-moving consumer goods, roba široke potrošnje) sektora s posebnim naglaskom na nove trendove, posebno u uvjetima pandemije koronavirusa, ali i aktualni zakonodavni okvir koji očekuje djelatnost trgovine u narednom razdoblju.

Predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja predavat će o novostima u vezi izmjena i dopuna Zakona o trgovini te o novostima u vezi Zakona o zaštiti potrošača.

Potom će voditelj Službe za vinarstvo i uređenje tržišta Ministarstva poljoprivrede Juraj Orenda govoriti novostima koje donose izmjene i dopune Zakona o zabrani nepoštene trgovačke prakse u lancu opskrbe hranom, a o inspekcijskom nadzoru u vezi Zakona o zaštiti potrošača predavanje će održati Vedrana Filipović-Grčić, pomoćnica glavnog državnog inspektora u Državnom inspektoratu.

Na koncu će predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja informirati okupljene gopodarstvenike o zamjeni hrvatske kune eurom pri uvođenju eura u opticaj u RH.

Sudjelovanje na Konferenciji je besplatno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Prijaviti se možete online obrascem u nastavku, najkasnije do utorka, 2. studenoga, u 12 sati.

Konferencija se može pratiti i online, putem POVEZNICE na YouTube kanalu Hrvatske gospodarske komore.

Broj sudionika je ograničen.

Detaljan program konferencije možete pronaći u pratećim dokumentima na ovoj stranici.

Sektor za trgovinu i financijske institucije Hrvatske gospodarske komore organizira Konferenciju, čiji su pokrovitelji Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstvo poljoprivrede.

Program

Vrijeme Aktivnost
03.11.2021
09:30 - 10:00 Prijava sudionika
10:00 - 10:30 Josip Zaher, potpredsjednik HGK za trgovinu i financijske institucije; Nina Čulina, ravnateljica Uprave za trgovinu i politiku javne nabave, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja; Andrija Mikulić, glavni državni inspektor
10:30 - 11:30 Uvodni dio: Opći pregled stanja u trgovini – Tomislava Ravlić, voditeljica Odjela za trgovinu HGK; Stanje i trendovi u trgovini na malo – Ivan Junaković, voditelj prodaje za RH i BIH, NielsenIQ; E-trgovina u vrijeme pandemije – Ivica Kruhek, direktor, Marker d.o.o.
11:30 - 12:10 Predavanja 1. dio
12:40 - 13:40 Predavanja 2. dio