Vrijeme održavanja: 21.10.2019. - 22.10.2019.

Objavljeno: 18. 10. 2019. , Ažurirano: 18. 10. 2019.

U Hotelu Sheraton u Zagrebu će se 21. i 22. listopada održati NTA CEO Summit, dvogodišnji sastanak koji DigitalEurope organizira s izvršnim direktorima svojih članica, gospodarskih komora i trgovačkih udruga iz Europe, ali i šire, a koji pokrivaju digitalnu industriju.  Hrvatska gospodarska komora članica je udruge DigitalEurope od 2017. godine.

Zagreb je izabran kao lokacija zbog hrvatskog predsjedavanja Europskom unijom od početka 2020.  Želi se održavanjem sastanka u Hrvatskoj naglasati utjecaj digitalne transformacije na gospodarski razvoj i društveni napredak u ovoj zemlji. Sastanak izvršnih direktora članica prilika je da se raspravi o europskom zakonodavstvu na području digitalizacije i mjerama za ubrzanje digitalne transformacije.

DigitalEurope vodeća je trgovačka udruga koja predstavlja digitalno transformirajuće industrije u Europi. Zalaže se za regulatorno okruženje koje europskim tvrtkama i građanima omogućava napredak digitalnim tehnologijama. Zajedno sa svojim članovima oblikuju stavove industrijske politike o svim relevantnim zakonodavnim pitanjima i doprinose razvoju i provedbi relevantnih politika EU. Imaju u članstvu preko 35.000 poduzeća koja posluju i ulažu u Europu, među njima i 69 korporacija koje su globalni lideri u svom području djelovanja.  Također je uključeno 40 nacionalnih trgovinskih udruga iz cijele Europe.