Vrijeme održavanja: 10.03.2020.

Objavljeno: 28. 02. 2020. , Ažurirano: 02. 03. 2020.

Hrvatska gospodarska komora organizira radionicu Kibernetička sigurnost u poslovanju, koja će se održati u utorak, 10. ožujka, od 9 sati i 30 minuta do 13 sati i 30 minuta, u HGK u Zagrebu, na adresi Draškovićeva 45, u dvorani na 1. katu.

Kibernetička i IT sigurnost nisu problem samo IT odjela, već svakog zaposlenika koji ima pristup računalu i internetu. Prijetnje prvo treba znati prepoznati, a tek onda ih ukloniti, a na ovoj radionici proći ćemo najpoznatije, najčešće i najznačajnije oblike malicioznog softvera i društvenog inženjeringa.

Radionica je namijenjena poduzetnicima neovisno o vrsti djelatnosti i svima koji koriste uređaje spojene s internetom te koji žele naučiti kako se zaštititi i sigurno koristiti internet i dostupne tehnologije.

Predavač je stručnjak za kibernetičku sigurnost Tino Šokić, koji je u profesionalnim IT vodama već više od deset godina.

Ako ste zainteresirani za besplatnu radionicu, prijavite se prijavnicom na kraju teksta, najkasnije do 9. ožujka u 16 sati.

Sadržaj radionice:

  • Osnove informacijske sigurnosti - što je informacijska sigurnost i koliko je važna (što možete izgubiti i koje su moguće posljedice)
  • Aktualne prijetnje i napadi - tko ili što je neprijatelj, vrste prijetnji i napada (naglasak na phishingu), radi li konkurencija protiv vas, društveni inženjering – najčešće manipulacije
  • Odgovornost prema vašoj tvrtki - zaposlenici i zlouporaba, sigurnost podataka na radnome mjestu, na službenom putu i kod kuće, praktični primjeri zaštite i što učiniti kada se dogodi incident (Opća uredba za zaštitu osobnih podataka)
  • Gdje smo najranjiviji – lozinke, e-mail i web opasnosti, mobilni uređaji, fizička sigurnost – kontrola pristupa (shoulder surfing, USB dropovi, Social Engineering, politika “čistoga radnog stola”), Wi-Fi bežične mreže, najčešće zlouporabe i kako se zaštititi
  • Bonus (DeepWeb/DarkWeb).

Više informacija možete dobiti od Ivana Jurića u Sektoru za industriju HGK (tel.: 01/4606-746).

Ako ne vidite prijavni obrazac u nastavku teksta i koristite preglednik Internet Explorer, lijepo vas molimo da istu ovu stranicu otvorite u drugom browseru, poput MS Edgea, Mozille Firefoxa ili Chromea te se prijavite. Ispričavamo se zbog neugodnosti i radimo na njenom otklanjanju.