Vrijeme održavanja: 13.05.2020.

Objavljeno: 13. 05. 2020. , Ažurirano: 13. 05. 2020.

Sjednici kolegija gradonačelnika i načelnika Virovitičko-podravske županije koju je sazvao župan Igor Andrović prisustvovali su 13. svibnja i predstavnici HGK: direktorica Sektora za industriju Tajana Kesić Šapić, direktorica Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo Katarina Sikavica te predsjednik Županijske komore Virovitica Zlatko Pleša sa suradnicama.

IMG_3.jpg
Župan Igor Andrović otvara sjednicu kolegija; Izvor: VPŽ


Prema prijedlogu ŽK Virovitica, prva je točka dnevnog reda sjednice bilo predstavljanje online Kataloga hrvatskih proizvoda Hrvatske gospodarske komore.

"Hrvatska gospodarska komora snažno se zalaže za upotrebu i ugradnju proizvoda domaće industrije. Radi toga je i nastao Katalog hrvatskih proizvoda, s namjerom predstavljanja naručiteljima roba i usluga, a posebno investitorima i projektantima proizvoda koji se stvaraju u Hrvatskoj te su svojim specifikacijama i troškovničkim stavkama lako dostupni projektantima, investitorima i izvođačima. Upotrebom Kataloga olakšan je rad pripreme natječajne dokumentacije tako što se na jednome mjestu mogu naći korisne informacije o domaćoj ponudi", naglasila je Kesić Šapić.

"Nužno bi bilo više pozornosti pridavati domaćem proizvodu i uložiti dodatne napore kako bi domaći proizvod postao konkurentan i na domaćem tržištu. Hrvatski proizvod ima kvalitetu, a povećanjem korištenja i ugradnje to ćemo i osvijestiti. Katalogom želimo ostvariti povećanje udjela hrvatskih proizvoda u sustavu javne nabave te posebno povećati udio malih i srednjih poduzetnika poštujući pritom načela slobode kretanja roba i usluga", zaključila je direktorica Kesić Šapić.