Objavljeno: 22. 12. 2021. , Ažurirano: 08. 02. 2022.


Predstavnici Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore 21. prosinca su posjetili Poduzetnički inkubator PISMO u Novskoj.

Inkubator PISMO je namijenjen industriji razvoja računalnih igara i metaloprerađivačkoj industriji i osnovan je u sklopu Inicijative Sisačko-moslavačka županija – centar gaming industrije, a građevinski radovi i opremanje ostvareni su u okviru EU projekta Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji, čiji je nositelj Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o.

Goran1.jpeg
Goran Mrvoš, predsjednik Udruženja za IT i direktor tvrtke Infosit d.o.o.; Izvor: HGK.


Udruženje za informacijske tehnologije sudjeluje u izradi prijedloga novog tematskog prioritetnog područja (TPP) "Digitalno i kreativno društvo" u okviru procesa revizije Strategije pametne specijalizacije RH 2021. – 2029. (S3). 

Mario2.jpeg
Mario Čelan, direktor Razvoje agencije Simora; Izvor: HGK.


Na konferenciji za novinare u Novskoj je predsjednik Udruženja za IT Goran Mrvoš iz tvrtke Infosit d.o.o., objasnio važnost stvaranje vertikale za digitalne tehnologije u S3 za poduzeća koja se bave stvaranjem digitalnih proizvoda, kao što je to industrija igara. Strategija pametne specijalizacije je hrvatski strateški dokument koji definira prioritetna područja za poticanje ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije javnim sredstvima. Na izmjene koje će biti od koristi gaming zajednici su se osvrnuli i Aleksandar Gavrilović, poduzetnik i tajnik udruge Croatian Game Development Alliance (CGDA) i Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije (Simora).

Aleksandar.jpeg
Aleksandar Gavrilović, tajnik udruge CGDA; Izvor: HGK.


Mrvoš je naglasio da će uvrštenje IT-a kao prioritetno područje omogućiti dodatna ulaganja u istraživanje i razvoj te otključati nove izvore prosperiteta, kako za industriju razvoja računalnih igara, tako i za cjelokupno hrvatsko društvo.

Novska-PISMO-vizija
Autor: HGK