Vrijeme održavanja: 02.07.2020.

Mislav Malenica, direktor AI startupa Mindsmiths, koji je načinio chatbota Andriju, bit će dostupan za pitanja građana u četvrtak, 2. srpnja

Objavljeno: 26. 06. 2020. , Ažurirano: 26. 06. 2020.

Kako bi hrvatske građane potaknula na ulazak u poduzetničke vode, a već postojećim poduzetnicima dala alate za razvoj njihovog poslovanja, Hrvatska gospodarska komora partner je u projektu Promocija poduzetništva, u sklopu kojeg je pokrenula inicijativu 'Inoviraj-profitiraj' koja se održava putem besplatnih online infodana te okuplja poduzetnike i inovatore iz pet hrvatskih regija. Posljednji Infodan na rasporedu je u četvrtak, 2. srpnja, u 11 sati.

Svoju inspirativnu priču ispričat će uspješni inovator i predsjednik Hrvatskog udruženja za umjetnu inteligenciju CroAI Mislav Malenica koji je sa svojim timom razvio virtualnog asistenta Andriju. Putem WhatsApp platforme, ovaj chatbot pomaže građanima, zdravstvenim radnicima, liječnicima i epidemiolozima u kontroli razvoja pandemije Covida-19. Svi koji se prijave na radionicu, Malenici će moći postavljati pitanja ne samo vezano uz Andriju već i kako je uspio realizirati svoje ideje i razviti biznis u Hrvatskoj.

Na petom Infodanu sudjelovat će i Emir Džanić, jedan od najvećih domaćih eksperata u području inovacija koji će prisutnima dati neke učinkovite alate za lakšu realizaciju njihovih ideja. Dok ideju razrađujemo, trebamo promišljati o njenoj komercijalizaciji jer je najbolji recept za neuspjeh napraviti inovativni proizvod, a tek potom razmišljati kako ćemo ga prodati. Tek kada naša ideja zaživi u materijalnom obliku, bilo kao proizvod ili usluga, i dođe do kupaca, možemo reći da smo stvorili neku novu vrijednost ili inovaciju.

Infodan će zaključiti konzultanti iz tvrtke Projekt Jednako Razvoj, jedne od vodećih konzultantskih tvrtki za EU fondove, koji će govoriti o posljednjim izvorima financiranja poslovnih ideja.

Sudjelovanje na online radionicama je besplatno, a prijaviti se možete preko stranice www.inovirajprofitiraj.hr, kako biste mogli dobiti link na radionicu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.