Udruženje za informacijske tehnologije strukovno je udruženje osnovano u sklopu HGK nakon što su visokotehnološke tvrtke prepoznale Komoru kao organizaciju u sklopu koje mogu ostvariti svoj glavni cilj, unapređivanje vlastitog sektora. Udruženje, kao asocijacija članica Hrvatske gospodarske komore, ima kredibilitet predstavljanja ukupnog IT sektora u Hrvatskoj.

IT sektor je jedan od pokretača hrvatske ekonomije, a Udruženje za IT HGK će savjetodavnim alatima, znanjem i iskustvom pridonijeti stvaranju gospodarstva budućnosti.  Imamo viziju tehnološki visoko razvijenog društva na čelu s propulzivnom IT industrijom čije se usluge koriste širom svijeta i koje su dio svakog sustava i procesa.

Misija Udruženja je promicati razvoj IT sektora u Republici Hrvatskoj kroz održiva partnerstva između privatnih kompanija, sličnih organizacija, državnih institucija, međunarodnih organizacija u cilju poboljšanja konkurentnosti i razvoja sektora i kapaciteta poduzeća, povećavanja tržišta, prikupljanja ulaganja u zemlji i sudjelovanja u odlučivanju i regulatornom postupku na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Udruženje za informacijske tehnologije osnovano je na inicijalnoj Skupštini, održanoj 17. studenoga 2009.

Na izbornoj sjednici Udruženja, održanoj 19. srpnja 2022. godine jednoglasno je izabrano novo rukovodstvo Udruženja te je usvojen novi Poslovnik o radu kao i Plan rada. Za predsjednika Udruženja izabran je Alojzije Jukić iz tvrtke  Comping d.o.o., a izabrana su i četiri potpredsjednika: Plamenko Barišić (KING ICT d.o.o.), Tomislav Bronzin (CITUS d.o.o.), Anita Lacmanović (SAP d.o.o.) te Amera Zulić Vrabec (Atos IT Solutions and Services d.o.o.). 

Također, jednoglasno su izabrani novi članovi Vijeća Udruženja. Uz predsjednika i potpredsjednike, u Vijeću je još 12 članova, što čini ukupno 17 članova Vijeća.

Vijeće Udruženja za IT

 1. Alojzije Jukić (Comping d.o.o.) - predsjednik
 2. Tomislav Bronzin (Citus d.o.o.) - potpredsjednik
 3. Anita Lacmanović (SAP d.o.o.) - potpredsjednica
 4. Plamenko Barišić (KING ICT d.o.o.) - potpredsjednik
 5. Amera Zulić Vrabec (Atos IT Solutions and Services d.o.o.) - potpredsjednica
 6. Robert Šiljevinac (INFOBIP d.o.o.)
 7. Mario Weber (SEDAM IT d.o.o.)
 8. Mate Krpan (mStart plus d.o.o.)
 9. Kristina Brajković (C.M.G.C. d.o.o.)
 10. Andrej Levenski (Gamepires d.o.o.)
 11. Ines Šarić (Diverto d.o.o.)
 12. Goran Mrvoš (INFOSIT d. o. o.)
 13. Andrej Bezjak (Tesla d.o.o.)
 14. Mladen Perkov (Končar digital d.o.o.)
 15. Andrej Steven Horvat (Geld data d.o.o.)
 16. Krunoslav Ris (Lumen spei d.o.o.)
 17. Toni Grossi (Grossi ulaganja d.o.o.)


Poslovna tajnica: Tajana Kesić ŠapićOdržana Izborna sjednica

 
Izvor: Pixabay