Objavljeno: 06. 07. 2020. , Ažurirano: 06. 07. 2020.

Na jučerašnjoj plenarnoj sjednici Udruženja arhitekata HGK za novog je predsjednika izabran Tihomil Matković iz arhitektonskog projektnog ureda Organizacija za planiranje i arhitekturu.

Glavni fokus njegovoga mandata bit će povezati arhitekte i projektante s izvođačima i developerima u stalnu komunikaciju, a sve s ciljem uspostave bolje kvalitete u poslovanju i boljeg zakonodavnog okvira koji će omogućiti veću dinamiku poslovanja.

„Povezivanje je pogotovo ključno u svjetlu potrebne obnove grada Zagreba i okolice koja će tražiti veliki obim projekata i izvedbe u realnim rokovima. Kriza koja je već oko nas istovremeno umanjuje aktivnosti arhitekata, no realnost obnove nakon potresa donosi i nove potencijale za sve arhitekte u Hrvatskoj“, poručio je Matković, dodavši kako je upravo komorska infrastruktura pogodna za takvo bolje povezivanje građevinske industrije i prezentacija usluga na stranim tržištima.

Daljnje djelovanje Udruženja bit će usmjereno na suradnju sa svim arhitektonskim udruženjima i ustanovama s ciljem unaprjeđenja statusa arhitektonske prakse, zatim na suradnju s drugim granama gospodarstva s ciljem ponude cjelovitih i visokokvalitetnih proizvoda te s ciljem unaprjeđenja korištenja hrvatskih proizvoda u praksi. Struci je važno i umanjenje poreznog opterećenja, kao i djelovanje na promicanju ponude na europskom i svjetskom tržištu, kao i promicanje uspjeha članica Udruženja.