Vrijeme održavanja: 01.03.2018. - 02.03.2018.

Za voditelja Grupacije održavanja čistoće izabran je dosadašnji voditelj Tomislav Ćurko iz tvrtke Čistoća d. o. o. Zadar

Objavljeno: 26. 02. 2018. , Ažurirano: 05. 03. 2018.

Prvog dana skupa, u četvrtak, 1. ožujka u Hotelu Trakošćan održano je trodijelno savjetovanje:

  • Hrvatski proizvođači i reciklažeri komunalnim su tvrtkama čistoće pojasnili svoje potrebe i tehničke specifikacije sirovina koje mogu preuzimati od hrvatskih komunalaca (opširniji izvještaj pogledajte na poveznici).
  • Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u suradnji s Čistoćom d. o. o. Zadar održalo je prezentaciju donošenja novih cjenika u skladu s Uredbom o gospodarenju komunalnim otpadom (pokazni cjenik preuzmite u pratećim dokumentima – lijevo dolje na ovoj stranici). U vezi s cjenicima i obračunima, možete preuzeti i prezentaciju tvrtke Čistoća Varaždin koju je održao Davor Skroza.
  • Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je u povodu javne nabave za opremu i infrastrukturu održao prezentaciju o kriterijima dodjele sredstava za nabavu (tu prezentaciju nismo dobili jer službena procedura još nije započela).

Drugoga dana savjetovanja održana je izborna sjednica Grupacije održavanja čistoće. Na sjednici je za budućeg voditelja Grupacije izabran dosadašnji voditelj Tomislav Ćurko iz Čistoće d. o. o. Zadar. Za članove Vijeća Udruženja komunalnog gospodarstva uime Grupacije održavanja čistoće izabrani su: Davor Vić (Unikom d. o. o., Osijek), Dijana Mijač Dretar (KP Križevci d. o. o.), Snježana Tkalčec Avirović (KP Čakom d. o. o. Čakovec) i Ante Jović (Čistoća Imotske krajine d. o. o.).