Objavljeno: 04. 10. 2021. , Ažurirano: 04. 10. 2021.


Nakon gotovo dvogodišnje pauze zbog pandemije, Odjel za graditeljstvo HGK nastavlja s organizacijom posjeta hrvatskih tvrtki prestižnim međunarodnim sajmovima. 

Sajam Ecomondo, koji se održava svake godine u talijanskom gradu Riminiju, jedan je od vodećih europskih sajmova ekologije, održivog razvoja, komunalnih riješenja i zaštite okoliša.

Uz sam sajam na kojemu izlaže više od 800 izlagača iz cjelog svijeta, Ecomondo održava i niz konferencija, edukacija, poslovnih razgovora i radionica.

širokom programu  konferencija, radionica i seminara, izdvajamo izbor međunarodnih događaja, čiji je cilj predstaviti sve ključne čimbenike za ekološku tranzicije i novim nacionalnim i međunarodnim trendovima i scenarijima. U središtu rasprave je European Green Deal s planom Europske komisije kojemu je cilj postizanje klimatske neutralnosti do 2050. godine, obuhvaćajući većinu sektora koji čine lanac kružnoga gospodarstva.

Bit će uključeni i glavni dionici javnog i privatnog svijeta, lokalne i međunarodne vlasti: okupit će se stručnjaci, istraživači, zakonodavci iz cijelog svijeta se kako bi razgovarali o najaktualnijim pitanjima, predstavili najinovativnije i najopipljivije projekte i primjere.

Neke od tema sajma u 2021. bit će:

  • ekološka tranzicija u graditeljstvu,
  • cirkularno gospodarstvo nakon koronakrize: EU i globalne vizije,
  • inovacije koje financira Europska komisija u sklopu natječaja Green Deal 2020, Interreg i LIFE te nove mogućnosti financiranja povezane s novim programom LIFE,
  • stvaranje novih tvrtki, malih i srednjih poduzeća i novoosnovanih poduzeća u ekološkoj tranziciji,
  • cirkularna ekonomija i bioekonomija: novi trendovi i vizije i njihova uloga u oporavku nakon korone, nove mogućnosti upravljanja i alati za procjenu.

Program događanja ovogodišnjeg sajma ECOMONDO možete pronaći na POVEZNICI