Vrijeme održavanja: 14.03.2017.

Objavljeno: 07. 03. 2017. , Ažurirano: 27. 03. 2017.

Cilj je bio informirati poljoprivrednike o mjerama ruralnog razvoja i upravljanju rizicima u poljoprivredi te im predstaviti mogućnosti financiranja poljoprivredne proizvodnje putem programa HBOR-a, poslovnih banaka i nabave opreme i mehanizacije lizingom.

U prvom dijelu savjetovanja Bojan Ivanetić iz Ministarstva poljoprivrede, Damir Hadžiomerović i Ivan Pavić iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi predstavili su najvažnije novosti iz Programa ruralnog razvoja RH – Mjere 4 „Ulaganja u fizičku imovinu“ i provedbu mjere M17 „Upravljanje rizicima“, s naglaskom na sufinanciranje dijela premije osiguranja. Potom je Ana Marija Stepić iz Croatia osiguranja d. d. upoznala sudionike s važnošću osiguranja poljoprivredne proizvodnje te o vrstama i načinu osiguranja.

U drugom dijelu savjetovanja bilo je riječ o mogućnostima financiranja poljoprivredne proizvodnje, a prezentacije su održali Ivana Grahovac i Jadranka Hebrang Mršić iz HBOR-a te Danijela Podbojec iz HPB-a. Potom su predstavljene mogućnosti lizinga poljoprivredne opreme i mehanizacije, a o navedenoj temi prezentaciju su održale Andrina Horvat iz Erste&Steiermarkische S-Leasing d. o. o. i Tihomir Kerežija iz OTP leasing d. o. o.

Po završenim predstavljanjima održani su individualni razgovori i savjetovanja s mnogobrojnim sudionicima savjetovanja.