Republika Hrvatska i ove godine obilježava Svjetski tjedan novca i Europski tjedan novca, u razdoblju od 14. do 18. ožujka 2016. godina, sa željom da sustavno i trajno potiče učenje i poučavanje za financijsku pismenost, kako bi što više građana, posebice mladih, steklo financijsko obrazovanje.

U projektu Svjetskog i Europskog tjedna novca u Republici Hrvatskoj sudjeluju: Ministarstvo financija, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo gospodarstva, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska udruga banaka, Hrvatska narodna banka, Hrvatski ured za osiguranje, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga, Hrvatska gospodarska komora, Udruga društava za upravljanjem mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava te Hrvatska udruga poslodavaca.

Tijekom Tjedna će se organizirati brojne aktivnosti, okrugli stolovi, posjeti učenika i studenata državnim i financijskim institucijama, studentske debate, predavanja za srednjoškolce i studente širom Republike Hrvatske, prigodne nagradne igre i prezentacije, objava materijala vezanog uz financijsku pismenost te mnoge druge aktivnosti.

Obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca započet će Okruglim stolom "Financijska pismenost i mladi", kojeg zajednički organiziraju sve navedene institucije, a koji će se održati 14. ožujka 2016. u 10 sati u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Više informacija o Okruglom stolu te obrazac za prijavu sudionika možete naći na web stranici Ministarstva financija

Hrvatska gospodarska komora kontinuirano provodi aktivnosti usmjerene na podizanje financijske pismenosti potrošača i gospodarskih subjekata, a tijekom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca održala je sljedeća događanja:

Ponedjeljak, 14. ožujka 2016. u 10,30 sati

OSIJEK, Ekonomski fakultetu u Osijeku

Tematska konferencija „Financijska pismenost i visokoškolske ustanove“

 

Četvrtak, 17. ožujka 2016. u 12,00 sati

PULA, Županijska komora Pula

Predavanje „Financijska pismenost u srednjim školama“

 

Petak, 18. ožujka 2016. u 12,00 sati

SPLIT, Županijska komora Split

Predavanje „Financijska pismenost u srednjim školama“

 

Petak, 18. ožujka 2016. u 11,00 sati

ZAGREB, Hrvatska gospodarska komora

Okrugli stol „Financijska pismenost u hrvatskim školama“