Već drugu godinu za redom Hrvatska gospodarska komora i Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK organizirali su različita edukativno-informativna događanja u razdoblju od 16. do 22. travnja 2016. povodom Svjetskog dana investicijskih fondova koji se obilježava 19. travnja i kao doprinos financijskoj pismenosti potrošača temeljem Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača za razdoblje od 2015. do 2020. godine koji je donijela Vlada RH.

Edukativno-informativna događanja provode  se u cilju populariziranja i približavanja investicijskih fondova gospodarstvenicima i građanima. Time se Hrvatska pridružila drugim zemljama koje obilježavanju Svjetski dan investicijskih fondova (Njemačka, Austrija i dr.)

Povodom navedenog događanja tiskana je i brošura s osnovnim informacijama o investicijskim fondovima. Istu možete preuzeti ovdje.

 

U tjednu od 16. do 22. travnja  2016. provedene su sljedeće aktivnosti:

 Info pult na Cvjetnom trgu

16. travnja 2016. na Cvjetnom trgu u Zagrebu postavljen je Info-pult na kojem su predstavnici Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK i zaposlenici HGK građanima pružali informacije o investicijskim fondovima uz prigodan program.

 Izvor: HGK; Snimio: Marin Marinović

 

Dodjela nagrada TOP OF THE FUNDS 

19. travnja 2016. u Vijećnici HGK - Rooseveltov trg održana je godišnja dodjela nagrada TOP OF THE FUNDS Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima  za najbolje otvorene investicijske fondove s javnom ponudom i najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2015. godini.

 

 

Izvor: HGK; Snimio: Marin Marinović 

 

Predavanje na Ekonomskom fakultetu

21. travnja 2016. održano je predavanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu investicijskih fondova

Izvor: HGK; Snimio: Marin Marinović

 

 

Predavanje na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu

22. travnja 2016. predavanje na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu na temu investicijskih fondova

 

 

Izvor: HGK; Snimio: Marin Marinović.

Predavanje na prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu

9. svibnja 2016. predavanje na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu na temu investicijskih fondova

 

 

 

 Izvor: HGK; Snimio: Marin Marinović